Τεράστια νίκη Τσιτσιπά και επική ανατροπή για την Εθνική! (vids)

Τεράστια νίκη Τσιτσιπά και επική ανατροπή για την Εθνική! (vids)

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε την επική ανατροπή της Εθνικής ομάδας απέναντι στην Τζαμάικα (3-2 από 0-2) και η γαλανόλευκη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα διεκδικήσει την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Davis Cup.

Ολική ανατροπή και πρόκριση στην επόμενη φάση του Davis Cup για την Εθνική ομάδα τένις. Οι παίκτες του Δημήτρη Χατζηνικολάου μπορεί να βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο στο tie με την Τζαμάικα για τα πλέι οφ του World Group II του Davis Cup, όταν οι φιλοξενούμενοι πήραν τα δύο παιχνίδια που έγιναν χθες, αλλά δεν τα παράτησαν.

Πάλεψαν και με τη βοήθεια του κόσμου, που έδωσε δυναμικό «παρών» στις εγκαταστάσεις του Tennis Ace Club που βρίσκεται στην Παλλήνη, πήραν και τα τρία σημερινά παιχνίδια (ένα διπλό, δύο μονά) και κατάφεραν να κάνουν μια επική ανατροπή. Μια ανατροπή που δίνει στην γαλανόλευκη την ευκαιρία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να διεκδικήσει την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Davis Cup.

Όλα αυτά μάλιστα χωρίς να παίξει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο tie με την Τζαμάικα. Ο αδερφός του, όμως, Πέτρος, ήταν εκεί και βοήθησε την Εθνική να κάνει την ολική ανατροπή, πετυχαίνοντας δύο νίκες. Στο διπλό με τον Μάρκο Καλοβελώνη ως συμπαίκτη και στο μονό απέναντι στον Rowland Phillips, ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο σημερινό παιχνίδι, που ήταν το διπλό, οι Μάρκος Καλοβελώνης και Πέτρος Τσιτσιπάς επικράτησαν εύκολα των Bicknell και Phillips με 6-2, 6-3 και κράτησαν ζωντανή την εθνική ομάδα, καθώς εάν κέρδιζαν οι Τζαμαϊκανοί θα έπαιρναν την πρόκριση.

Στη συνέχεια ακολούθησε το παιχνίδι του Αριστοτέλη Θάνου με τον Blaise Bicknell, με τον Ελληνα τενίστα να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση και να κερδίζει με 6-4, 6-4, φέρνοντας στα ίσια το tie.

Στο τρίτο σημερινό και τελευταίο παιχνίδι (σ.σ 5ο της σειράς), ο Πέτρος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον Rowland Phillips. Ο Τζαμαϊκανός πήρε το πρώτο σετ (4-6), αλλά ο Ελληνας τενίστας γύρισε τούμπα το ματς και με 6-4, 6-4 έφτασε σε μια σπουδαία επικράτηση, που έδωσε τη νίκη – πρόκριση στην Εθνική ομάδα.

Πλέον, η γαλανόλευκη σε λίγους μήνες θα διεκδικήσει την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Davis Cup, σε αναμετρήσεις στις οποίες λογικά θα συμμετάσχει και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δίνοντας μια τοπ – επιπέδου λύση στον τεχνικό της Εθνικής, Δημήτρη Χατζηνικολάου.

ΕΛΛΑΔΑ – ΤΖΑΜΑΪΚΑ 3-2

Παρασκευή (4/3)

Μιχάλης Περβολαράκης – Rowland Phillips 2-6, 6-4, 3-6
Πέτρος Τσιτσιπάς – Blaise Bicknell 3-6, 5-7

Σάββατο (5/3)

Καλοβελώνης/Π. Τσιτσιπάς – Bicknell/Phillips 6-2, 6-3
Αριστοτέλης Θάνος – Blaise Bicknell 6-4, 6-4
Πέτρος Τσιτσιπάς – Rowland Phillips 4-6, 6-4, 6-4

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ