Κόστιουκ: «Απογοητευτική η στάση των Ρώσων αθλητών»

Κόστιουκ: «Απογοητευτική η στάση των Ρώσων αθλητών»

Η Μάρτα Κόστιουκ σε δηλώσεις που παραχώρησε άφησε να εννοηθεί πως οι ευχές για ειρήνη από τους Ρώσους τενίστες είναι υποκριτική.

Η Μάρτα Κόστιουκ μίλησε με πολύ σκληρά λόγια την στάση που έχουν δείξει οι Ρώσοι αθλητές μέχρι τώρα για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία μετά την απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στρατιωτικά στην χώρα.

Η Ουκρανή τενίστρια, ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρεί υποκριτές τους τενίστες από την χώρα που εισέβαλε στην πατρίδα της, υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως πρόκειται για υποκριτική στάση.

Παράλληλα, η Κόστιουκ εξέφρασε την διαφωνία της για την απόφαση των WTA και ATP, να επιτρέψουν στους Ρώσους να παίξουν σε τουρνουά, χωρίς να αναφέρεται η χώρα τους ή να εμφανίζεται η σημαία τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Μάρτα Κόστιουκ:   

«Κανένας Ρώσος δεν ήρθε να μου πει ότι λυπάται γι’ αυτό που κάνει η χώρα τους στην δική μου. Αυτό με πληγώνει. Το μόνο τους πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν μεταφορές χρημάτων. Γι’ αυτό μιλάνε (για ειρήνη)».

«Δεν μου αρέσει αυτό που κάνουν. Δεν ονομάζουν την χώρα τους ως εισβολέα παρά μόνο μιλούν για ειρήνη. Δεν είναι μυστικό το πως εισέβαλε, ποιος βομβαρδίζει. Το να πεις «όχι στον πόλεμο» μπορεί να έχει διάφορες ερμηνείες. Ήμουν εκεί, ξέρω τι γίνεται. Ξέρω ανθρώπους που δεν θέλουν να επιστρέψουν στη Ρωσία ή την Σοβιετική Ένωση. Ένα «όχι στον πόλεμο» δεν μου λέει τίποτα ως δήλωση. Δεν θα παραδοθούμε. Αυτό θέλει ο Πούτιν. Είναι τρελός και ξέρουμε ότι ούτε αυτός θα παραδοθεί. Θα παλεύουμε συνέχεια. Αλλά δηλώσεις αυτού του τύπου από τους αθλητές, δε μου λένε τίποτα».

«Θα είμαι σύντομη… Κοιτάξτε άλλα αθλήματα, τι έχουν κάνει. Θα το αφήσω έτσι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ