Δραματική έκκληση Σνίγκουρ στο «10»: «Ξεσηκωθείτε για τις θηριωδίες των Ρώσων»

Δραματική έκκληση Σνίγκουρ στο «10»: «Ξεσηκωθείτε για τις θηριωδίες των Ρώσων»

Η 19χρονη Ντάρια Σνίγκουρ, που κατέκτησε το 2019 το Wimbledon στα juniors και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου τένις (σ.σ Νο.139 στον κόσμο) μιλάει αποκλειστικά στο «10» και καλεί όλους να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν στις θηριωδίες των Ρώσων.

Θλίψη, πόνος, οργή, αγανάκτηση. Συναισθήματα που γεννιούνται σε όλους μας βλέποντας όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή, που έχει αναγκάσει εκατομμύρια Ουκρανούς να ξεριζωθούν από τον τόπο τους και να καταφύγουν σε άλλες χώρες, προκειμένου να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου.

Ενας πόλεμος άνισος, με τους Ουκρανούς, όμως, να αντιστέκονται και να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για να υπερασπιστούν τη χώρα τους. Την πατρίδα τους. Τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους. «Γιατί αν δεν παλέψω για την πατρίδα μου, αύριο δεν θα έχω πατρίδα», είχε πει πριν από λίγες ημέρες ο Σεργκέι Στακόφσκι. Ο Ουκρανός τενίστας, που άφησε στην Ουγγαρία τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά και πήγε στο Κιέβο για να πολεμήσει. Αφησε στην άκρη τη ρακέτα του και κυκλοφορεί πλέον στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας με παραλλαγή και όπλο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sergiy Stakhovsky/Стаховський (@stako_s)

Μια εικόνα γροθιά στο στομάχι, με έναν από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο να έχει ντυθεί πλέον στα χακί και να είναι διατεθειμένος να πεθάνει για την πατρίδα του. Όπως βέβαια όλοι όσοι βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου και ζουν καθημερινά σκηνές φρίκης, με τις σειρήνες να ηχούν συνεχώς και να ακούγονται ηχηροί κρότοι από τους βομβαρδισμούς των ρωσικών στρατευμάτων.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ukraine UA (@ukraine.ua)

Ολοι πολεμούν «για να ζήσουν σε μια ανεξάρτητη χώρα, όπου θα μπορεί ο καθένας να πει την άποψή του, χωρίς λογοκρισία», όπως ανέφερε η Ουκρανή τενίστρια, Ντάρια Σνίγκουρ, μιλώντας αποκλειστικά στο «10». Η 19χρονη, Νο. 138 στην κατάταξη της WTA, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου τένις και αναγκάστηκε λόγω του πολέμου να φύγει από το Κίεβο μαζί με την οικογένειά της, για να γλιτώσει από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς των Ρώσων.

«Εφυγα από το Κίεβο μαζί με τους γονείς μου», ανέφερε εμφανώς συγκινημένη, ενώ ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας τις τελευταίες ώρες απάντησε: «Η κατάσταση στο κέντρο της πόλης αυτή τη στιγμή είναι ήρεμη. Μιλάω συνεχώς με φίλους που έχουν μείνει πίσω και μου λένε ότι ακόμα τα πράγματα στο Κίεβο είναι ήρεμα».

Η νεαρή τενίστρια μιλώντας στο «10» εξέφρασε την οργή της για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα της και κάλεσε όλο τον πλανήτη να ξεσηκωθεί και να διαμαρτυρηθεί για τις φρικαλεότητες των Ρώσων.

«Είμαι έξαλλη με την κυβέρνηση της Ρωσίας, αλλά και με όσους παραμένουν σιωπηλοί και δεν ξεσηκώνονται με όσα βλέπουν να γίνονται στη χώρα μου», είπε χαρακτηριστικά η 19χρονη και πρόσθεσε: «Πρέπει να μας βοηθήσουν. Να ξεσηκωθούν. Να φωνάξουν. Με συλλαλητήρια. Με πορείες. Όπως μπορούν. Να εκφράσουν την αντίθεσή τους για όσα γίνονται και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην Ουκρανία. Πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος τώρα», ανέφερε.

Η Ντάρια το καλοκαίρι του 2019 κατέκτησε το Wimbledon στο επίπεδο των juniors και μπορεί να είναι μόλις 19 ετών, αλλά έχει ήδη 6 τίτλους στο παλμαρέ της. Οι δύο από αυτούς κατακτήθηκαν πέρσι, με την Ουκρανή να ξεκινάει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν, έχοντας 6 νίκες σε 10 αγώνες,  ενώ λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος (20/2) αγωνίστηκε σε τελικό ενός τουρνουά ITF στην Γερμανία. Ένα ατόφιο… διαμάντι, που έχει όλα τα φόντα για να γίνει τενίστρια Top-10.

Ένα 19χρονο κορίτσι, που φωνάζει για δικαιοσύνη. Υψώνει τη φωνή του και καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει για την Ουκρανία. Γιατί σε αυτόν τον πόλεμο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν διακυβεύεται μόνο η εδαφική ακεραιότητα της χώρα της, αλλά το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου. «Πιστεύω ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Θέλω να ζήσω σε μια δυνατή και ανεξάρτητη χώρα, όπου ο καθένας θα μπορεί να πει την άποψή του. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στη Ρωσία», ανέφερε η Ντάρια, μιλώντας αποκλειστικά στο «10».

Η Σνίγκουρ δεν διστάζει να πει την άποψή της και να τοποθετηθεί ακόμα και στο μείζον θέμα που έχει προκύψει στον αθλητισμό μετά τη ρωσική εισβολή και αφορά τους αθλητές και τις αθλήτριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και κατά πόσο θα έπρεπε να αποβληθούν από τις διοργανώσεις των ATP και WTA.

H Παγκόσμια Ομοσπονδία τένις (ITF) απέβαλε τις δύο χώρες από το Davis Cup και το Fed Cup, αλλά αντίθετα οι δύο διοργανώτριες αρχές σε ανδρικό  και γυναικείο τένις αφήνουν τους αθλητές να παίζουν χωρίς να έχουν δίπλα στα ονόματά τους τις σημαίες των χωρών τους.

Η Ντάρια ήταν κάθετη:  «Η ATP και η WTA πρέπει να επιβάλλουν αυστηρότερες κυρώσεις, όπως βλέπουμε να συμβαίνει σε κάποια άλλα αθλήματα», ανέφερε η Ουκρανή τενίστρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ