Μαρία Σάκκαρη: Η τύχη κάτι της χρωστά…

Μαρία Σάκκαρη: Η τύχη κάτι της χρωστά…

Η Μαρία Σάκκαρη δεν σταματά να «τρελαίνει» κόσμο και να συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις. Μια πραγματική Σπαρτιάτισσα που είναι έτοιμη να κατακτήσει τον σπουδαιότερο τίτλο στην καριέρα της.

Το… τρένο της Μαρίας Σάκκαρη δεν κάνει στάση πουθενά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια «τρελαίνει» κόσμο στο Indian Wells και δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να κατακτήσει τον σπουδαιότερο τίτλο στην καριέρα της και να γράψει ιστορία.

Η Σάκκαρη έχει για μεγάλο όπλο την Σπαρτιάτικη ψυχή της, η οποία την συνοδεύει σε όλες τις κορυφαίες στιγμές της και αποτελεί το κρυφό χαρτί απέναντι σε όποια σταθεί στο διάβα της.

Τελευταίο «θύμα» στο δρόμο προς το όνειρο ήταν η Πάουλα Μπαντόσα. Η 26χρονη κατάφερε να λυγίσει την κάτοχο του τίτλου με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 6-1) και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Indian Wells, όπου θα αντιμετωπίσει την Ίγκα Σφιόντεκ (No. 4 στην παγκόσμια κατάταξη), η οποία επικράτησε με 2-1 σετ της Σιμόνα Χάλεπ στον άλλο ημιτελικό.

Πλέον, η Μαρία έχει μπροστά της μια τεράστια πρόκληση. Την μεγαλύτερη της καριέρας της, αλλά και του ελληνικού τένις, καθώς εάν η 26χρονη τενίστρια κατακτήσει το τρόπαιο στο Indian Wells, την ερχόμενη Δευτέρα (21/3) θα βρεθεί στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Και η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αξίζει έναν τίτλο που θα αποτελέσει την επιβράβευση των κόπων της. Των πολύωρων προπονήσεων. Της ασταμάτητης δουλειάς, που την έχει… εκτοξεύσει στο Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης και μπορεί να την φέρει άμεσα ακόμα και στο No.2 του κόσμου.

Πέρα όμως από το ότι το αξίζει, της το χρωστά και η τύχη…

Συνολικά η 26χρονη τενίστρια έχει παίξει σε τέσσερις τελικούς, με τελευταίο αυτόν της Αγίας Πετρούπολης, όπου… αυτοκτόνησε. Η Μαρία Σάκκαρη είχε προηγθεί της Ανέτ Κονταβέιτ με 5-3 στο τρίτο σετ του τελικού του τουρνουά που έγινε στη Ρωσία και σέρβιρε για να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, αλλά σε εκείνο το σημείο έπαθε μπλακ άουτ και τελικώς ηττήθηκε (1-2).

Μάλιστα, ο προηγούμενος τελικός της ήταν με την ίδια αντίπαλο στην Οστράβα (WTA 500) τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εκεί ηττήθηκε με 6-2, 7-5 από την φοβερή Ανέτ Κονταβέιτ και έχασε την ευκαιρία να «επισφραγίσει» τη σούπερ σεζόν της με έναν τίτλο.

Το 2018 έπαιξε στον πρώτο της τελικό στο Σαν Χοσέ (Premier), όπου γνώρισε την ήττα με 6-1, 6-0 από τη Μόνικα Μπουζαρνέσκου, ενώ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της λίγους μήνες μετά, στο Ραμπάτ (International), όπου επικράτησε με 2-6, 6-4, 6-1 της Τζο Κόντα.

Είναι θέμα χρόνου πλέον. Το είπε και η ίδια πριν από τον ημιτελικό με την Μπαντόσα. Νιώθει δυνατή, νιώθει ικανή, νιώθει έτοιμη για έναν μεγάλο τίτλο. Το πρώτο μεγάλο τρόπαιο έρχεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ