Ο προπονητής της Σβίατεκ στο «10»: «Είναι ευλογημένη από τον Θεό, θα γίνει Νο.1 – Πολύ αγαπητή η Σάκκαρη, έχει λαμπρό μέλλον»

Ο προπονητής της Σβίατεκ στο «10»: «Είναι ευλογημένη από τον Θεό, θα γίνει Νο.1 – Πολύ αγαπητή η Σάκκαρη, έχει λαμπρό μέλλον»

Ο σύζυγος της σπουδαίας Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα και προπονητής της εθνικής ομάδας της Πολωνίας, Νταβίντ Τσελτ, μιλάει αποκλειστικά στο «10» για τον τελικό του Indian Wells ανάμεσα στην Σβίατεκ και την Σάκκαρη.

Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να αντιμετωπίζει στις 20:00 την Ιγκα Σβίατεκ στον τελικό του Indian Wells.

Το κορίτσι-θαύμα του πολωνικού τένις, που εμπνεύστηκε από τον Ράφα Ναδάλ και έγραψε ιστορία το 2020, όταν κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός σε ηλικία μόλις 19 ετών (31/5/2001), καθώς έγινε πρώτη έφηβη που πήρε το γαλλικό οπεν, μετά την Ιβα Μαγιόλι το 1997.

«Όταν ήμουν μικρή δεν έβλεπα πολύ τένις. Ο μόνος τενίστας που με γοήτευε ήταν ο Ράφα Ναδάλ. Εβλεπα μόνο τους δικούς του αγώνες. Εχω αντιγράψει πολλές από τις κινήσεις του και το στυλ μου μοιάζει πολύ με το δικό του. Μου αρέσει να χτυπάω τις μπάλες με πολύ spin. Ο πρώτος προπονητής μου, μου είχε πει ότι αυτό είναι ασυνήθιστο για κορίτσια. Μου είπε επίσης να επικεντρωθώ στο spin και να εξελίξω το παιχνίδι μου πάνω σε αυτό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, σε μια από τις συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει πέρσι, θέλοντας να απαντήσει γιατί ο τρόπος παιχνιδιού της μοιάζει τόσο πολύ με του Ναδάλ.

Δεν είναι ήταν λίγοι που χαρακτηρίσει την Πολωνή ως «τον θηλυκό Ράφαελ Ναδάλ», με την Σβίατεκ να έχει κατακτήσει ήδη 4 τίτλους στην καριέρα της και να βρίσκεται στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, παρότι είναι ακόμα μόλις 20 ετών. Είναι χωρίς αμφιβολία η πιο φορμαρισμένη τενίστρια στον κόσμο, με την Ιγκα να προέρχεται από την κατάκτηση του τίτλου στην Ντόχα και να μετράει 10 συνεχόμενες νίκες. Απέναντι στην Μαρία θέλει να συνεχίσει το σερί της και να πάρει τη νίκη που θα την ανεβάσει στο Νο.2 του κόσμου.

Μια ιστορική μάχη όμως και για την Μαρία Σάκκαρη, αφού εάν η συμπατριώτισσά μας κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο στο Indian Wells, θα ανέβει αυτή στο Νο.2 της WTΑ και θα ξεπεράσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, με την 26χρονη να γίνεται η GOAT του ελληνικού τένις.

To10.gr, λίγες ώρες πριν τον σπουδαίο τελικό, που θα κρίνει ποια από τις δύο τενίστριες θα βρεθεί στο Νο.2 της WTA, επικοινώνησε με τον προπονητή της εθνικής ομάδας της Πολωνίας, Νταβίντ Τσελτ. Τον σύζυγο της κορυφαίας τενίστριας στην ιστορία της Πολωνίας, Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα. Ενας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την αντίπαλο της Σάκκαρη, καθώς η Ιγκα είναι το αστέρι της εθνικής ομάδας της Πολωνίας, της οποίας ηγείται ο Νταβίντ Τσελτ.

Η Σβίατεκ μπορεί να είναι μόλις 20 ετών, αλλά έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα στην καριέρα της, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός τον Οκτώβριο του 2020. Τι είναι, όμως, αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή; «Είναι πολύ ταλαντούχα. Είναι ευλογημένη από τον Θεό. Χτυπάει το μπαλάκι με πάρα πολύ δύναμη. Είναι πολύ δυναμική και κινείται εξαιρετικά μέσα στο κορτ. Το μεγαλύτερό της όπλο είναι το ισχυρό της μενταλιτέ. Είναι πολύ αποτελεσματική στους μεγάλους πόντους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στο κορυφαίο επίπεδο και χαρακτηρίζει τους σπουδαίους τενίστες», ανέφερε μιλώντας αποκλειστικά στο «10» ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Πολωνίας.

Πριν την έναρξη της φετινής σεζόν η Σβίατεκ άλλαξε προπονητή, με την 20χρονη να ολοκληρώνει τη συνεργασία της με τον Πιοτρ Σιερζπουτόφσκι και να προσλαμβάνει τον Τόμας Βικτορόφσκι, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια προπονητής της Ραντβάνσκα. Η αλλαγή προπονητή έφερε αναπόφευκτα και αλλαγή στο στυλ παιχνιδιού της Ιγκα. Εγινε πολύ πιο επιθετική και δείχνει μάλιστα αυτός ο τρόπος να της ταιριάζει, αφού από το Νο.9 που ξεκίνησε τη σεζόν βρίσκεται ήδη στο Νο.3 μετά την πρόκριση στον τελικό του Indian Wells και μπορεί να βρεθεί ακόμα και στο Νο.2, εάν κερδίσει απόψε την Μαρία Σάκκαρη.

Ο Τσελτ γνωρίζει πολύ καλά τον Βικτορόφσκι από την εποχή που ήταν προπονητής της συζύγου του, Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα και θεωρεί ότι μαζί του η Σβίατεκ θα ανέβει στο Νο.1 του κόσμου. «Ο Τόμας είναι πολύ καλός προπονητής. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του, όταν ήταν προπονητής στη σύζυγό μου, Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Αυτό το παιχνίδι το έχει στο αίμα της η Ιγκα. Είναι ένα στυλ που της ταιριάζει απόλυτα και θα τη βοηθήσει να ανέβει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Φέτος, είναι πάρα πολύ αποτελεσματική και πιστεύω ότι θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Ακόμα αναπτύσσει τις ικανότητές της και τον τρόπο παιχνιδιού της».

Κατά κοινή ομολογία η Μαρία Σάκκαρη και η Ιγκα Σβίατεκ έπαιξαν το καλύτερο τένις αυτή την εβδομάδα και βρίσκονται δίκαια στον μεγάλο τελικό του Indian Wells. Ποια από τις δύο θα καταφέρει όμως να πάρει το βαρύτιμο τρόπαιο; Σύμφωνα με τον Τσελτ, οι πιθανότητες είναι 65-35% υπέρ της Πολωνής. «Περιμένω να γίνει ένα ωραίο και θεαματικό παιχνίδι. Αμφότερες έχουν παίξει πολύ καλό τένις σε αυτό το τουρνουά. Δίνω όμως περισσότερες πιθανότητες στην Σβίατεκ. Είναι μια τενίστρια που βελτιώνεται συνεχώς και στα μεγάλα παιχνίδια αποδίδει καλύτερα. Για μένα είναι 65-35% οι πιθανότητες υπέρ της Ιγκα».

Τέλος, κλείνοντας τη συζήτησή μας ζητήσαμε από τον captain της εθνικής ομάδας της Πολωνίας να μας πει τη γνώμη του για την Μαρία Σάκκαρη, με τον ίδιο να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τις ικανότητες, αλλά και για το ήθος της Ελληνίδας τενίστριας.

«Η Μαρία είναι πολύ ευγενική. Την έχω δει πολλές φορές και πάντα χαμογελάει. Είναι πολύ αγαπητή στον κόσμο και στο τουρ. Η Μαρία έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με τον Τόμι Χιλ και κάθε μήνα γίνεται όλο και καλύτερη. Μπορεί να μην έχει πολλούς τίτλους στο παλμάρε της, αλλά έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι πολύ δυνατή σωματικά και πιέζει πολύ τις αντιπάλους της. Εχει λαμπρό μέλλον», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ