Έκλεισε ραντεβού με τον Φριτς στον τελικό του Indian Wells ο Ναδάλ (2-1)

Έκλεισε ραντεβού με τον Φριτς στον τελικό του Indian Wells ο Ναδάλ (2-1)

Σε ένα «σκληρό» παιχνίδι με τον 18χρονο συμπατριώτη του Κάρλος Αλκαράθ Γκάρφια, ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε με 2-1 σετ (6-4, 4-6, 6-3) και προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells όπου θα βρει τον Τέιλορ Φριτς.

Με την 20ή διαδοχική νίκη του το 2022, ο Ραφαέλ Ναδάλ προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells. O Ισπανός τενίστας νίκησε με 6-4, 4-6, 6-3 τον 18χρονο συμπατριώτη και διάδοχό του Κάρλος Αλκαράθ Γκάρφια και πέρασε στον μεγάλο τελικό της Καλιφόρνια, όπου θα αντιμετωπίσει τον Τέιλορ Φριτς. Ναδάλ και Φριτς έχουν βρεθεί μόνο μία φορά αντίπαλοι στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2020 στο Ακαπούλκο, όπου νικητής αναδείχτηκε ο Ισπανός.

Ο «Ράφα» χρειάστηκε 3 ώρες και 12 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού αντιπάλου του και να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

O Ναδάλ αντιμετώπισε προβλήματα με το σερβίς του, κάτι που αξιοποίησε ο Αλκαράθ για να μετρήσει 5/14 break points. Όμως και ο Ναδάλ απάντησε με 21 break points, αφού ασταθής εμφανίστηκε και ο νεαρός τενίστας Αλκαράθ. Στο τέλος του αγώνα, ο Ναδάλ είχε 61/108 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς, ενώ ο Αλκαράθ τέλειωσε το ματς με 55/100. Στο σύνολο δηλαδή, ο Ναδάλ πήρε μόλις τέσσερις περισσότερους πόντους από τον 18χρονο αντίπαλό του, για να φτάσει στην πρόκριση (106-102). Αυτό είναι ακόμη ένα στατιστικό που μαρτυρά το πόσο μεγάλο ντέρμπι ήταν ο ημιτελικός.

Νωρίτερα, ο Τέιλορ Φριτς με μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στο Νο7 του ταμπλό Αντρέι Ρούμπλεφ νίκησε με 7-5, 6-4 μετά από μια ώρα και 47 λεπτά αγώνα. Αυτή είναι η παρθενική πρόκριση της καριέρας του σε τελικό Masters διοργάνωσης για τον 24χρονο Αμερικανό, αλλά και έβδομος ΑΤΡ τελικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ