Το σήκωσε στο Μαϊάμι και έγραψε ιστορία ο Αλκαράθ (vid)

Το σήκωσε στο Μαϊάμι και έγραψε ιστορία ο Αλκαράθ (vid)

O Κάρλος Αλκαράθ νίκησε τον Κάσπερ Ρουντ με 2-0 σετ και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο της σειράς Masters στην καριέρα του.

Ο «δαιμονισμένος» στο 2022, Κάρλος Αλκαράθ, υπέταξε και τον Κάσπερ Ρούντ στον τελικό του Miami Open και πήρε τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του, στην 37η έκδοση της διοργάνωσης.

Ο 18χρονος Ισπανός κατάφερε να γίνει ο νεαρότερος πρωταθλητής στο 1000άρι τουρνουά της Φλόριντα (το ρεκόρ κρατούσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς από το 2007 σε ηλικία 19 ετών και 10 μηνών), ενώ παράλληλα έγινε και ο 3ος νεότερος που κατακτά τίτλο Masters 1000 της ATP μετά τους Μάικλ Τσανκ (το 1990 σε ηλικία 18 ετών και 157 ημερών και Ράφαελ Ναδάλ το 2005 όταν σε ηλικία 18 ετών και 318 ημερών είχε πάρει το τρόπαιο στο Μόντε Κάρλο. Παράλληλα, κατάφερε να «σπάσει την κατάρα» των 8 χαμένων τελικών στο Μαϊάμι από Ισπανούς τενίστες.

Η νίκη του στον ημιτελικό επί του Χούμπερτ Χουρκάτς μόνο τυχαία δεν ήταν. Απόψε, παρότι βρέθηκε πίσω στα game του πρώτου σετ με 1-3 από τον Νορβηγό, κατάφερε να βρει το κουράγιο να ισοφαρίσει (5-5) και να πάρει τη νίκη και το προβάδισμα με 7-5.

Στο δεύτερο σετ με τη ψυχολογία στα ύψη έκανε το break την κατάλληλη στιγμή και με 6-4 πανηγύρισε απόλυτα δικαιολογημένα την τεράστια επιτυχία του. Το εξαιρετικό του παίξιμο από την αρχή της σεζόν τον οδήγησε στον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο 500άρι τουρνουά του Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά αναμφισβήτητα η κορυφαία στιγμή μέχρι τώρα για το νεαρό ήταν η σημερινή του νίκη.

Στους πρώτους 4 μήνες της χρονιάς ανέβασε το ρεκόρ του στο 18-2, γεγονός που από την Δευτέρα (4/04) θα τον φέρει από το νο16 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα του, στο νο10 της ATP.

Μετά από ένα χρόνο και τη νίκη του στον προημιτελικό της Μαρβέγια (6-3, 6-4) ο Κάσπερ Ρουντ δεν κατάφερε να κάνει το 2 στα 2 απέναντι στον Αλκαράθ. Την περασμένη Παρασκευή (1/04) ο Νορβηγός «έσπασε την κατάρα» των τριών χαμένων ημιτελικών σε ATP Masters 1000 (Ρώμη το 2020, Μόντε Κάρλο 2021 και Μαδρίτη την ίδια χρονιά), με τη νίκη του επί του Αργεντινού Φραντσίσκο Σερούντολο, στη συνέχεια έκανε το «μπαμ» επικρατώντας του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, χάνοντας το μοναδικό σετ έως τότε στη διοργάνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ