Μεντβέντεφ: Kινδυνεύει με αποκλεισμό από το Γουίμπλεντον

Μεντβέντεφ: Kινδυνεύει με αποκλεισμό από το Γουίμπλεντον

Ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Γουίμπλεντον ως παράπλευρη απώλεια λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Επανέρχεται η συζήτηση του αποκλεισμού, για τους Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες από το Γουίμπλεντον (27/6-10/7).

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Daily Mail», οι διοργανωτές του Grand Slam βρίσκονται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, σχετικά με τη συμμετοχή αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.
Μέχρι στιγμής, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι τενίστες επιτρέπεται να συνεχίσουν να παίζουν σε αγώνες ATP, WTA και ITF, εφόσον το κάνουν υπό ουδέτερη σημαία και χωρίς να ακούγεται ο ύμνος της χώρας τους.

«Το Γουίμπλεντον, ως τουρνουά που διοργανώνεται από το All England Club, μπορεί να αποφασίσει να απαγορεύσει παίκτες και από τις δύο χώρες χωρίς κίνδυνο νομικών επιπτώσεων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

«Λάβαμε υπόψη τις οδηγίες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, σε καθεστώς ουδετερότητας , για αθλητικές εκδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του All England Club.

«Παραμένει ένα περίπλοκο και λεπτό ζήτημα και υπάρχει συνεχής διάλογος με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, την ομοσπονδία αντισφαίρισης και τους διεθνείς φορείς του τένις. Η απόφαση θα ανακοινωθεί πριν από την καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στα μέσα Μαΐου».

Ο υπουργός Αθλητισμού Νάιτζελ Χάντλεστον μίλησε προηγουμένως για το θέμα, ζητώντας από όλους τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αποδείξουν ότι είναι «πραγματικά ουδέτεροι» και να διασφαλίσουν ότι δεν υποστηρίζουν ή λαμβάνουν χρήματα από τον Πούτιν ή το ρωσικό καθεστώς.

Τον περασμένο μήνα, ερωτηθείς εάν θα επιτραπεί στον Μεντβέντεφ να συμμετάσχει στο Γουίμπλεντον, ο Χάντλεστον απάντησε:

«Κανένας αθλητής που παίζει υπό τη ρωσική σημαία δεν πρέπει να επιτρέπεται. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν. Αξιολογούμε ποιες απαιτήσεις μπορεί να χρειαστούμε.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ