Χοράνσκι στο «10» για Αλκαράθ: «Επιθετικός, με μαγικά χτυπήματα και ολύμπια ψυχραιμία  – Μπορεί να γίνει Νο.1» (pics+vids)

Χοράνσκι στο «10» για Αλκαράθ: «Επιθετικός, με μαγικά χτυπήματα και ολύμπια ψυχραιμία – Μπορεί να γίνει Νο.1» (pics+vids)

Ο Φίλιπ Χοράνσκι, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκάραθ (Νο.11 στον κόσμο) πέρσι στο Αυστραλιανό Οπεν, μιλάει αποκλειστικά στο «10» για το παιδί – θαύμα του παγκοσμίου τένις – «Εχει όλα τα φόντα για να γίνει Νο.1».

«Όταν ήμουν μικρός ονειρευόμουν να κατακτήσω ένα Masters. Όταν ολοκληρώθηκε ο τελικός με τον Ρουντ και έπεσα στο έδαφος, μου ήρθαν στο μυαλό όλες εκείνες οι εικόνες. Όλα τα όνειρα που έκανα, όλες εκείνες τις φορές που δούλεψαν σκληρά. Οι προπονήσεις, τα προβλήματα. Τα πάντα. Καλά και άσχημα. Όλα πέρασαν μπροστά από τα μάτια μου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κάρλος Αλκαράθ μετά την κατάκτηση του Miami Masters.

Το πρώτο και ιστορικό Masters για τον Κάρλος, καθώς έγινε ο νεότερος (18 χρονών και 10 μηνών), αλλά και ο πρώτος Ισπανός που κατέκτησε το τουρνουά στο Μαϊάμι, όπως επίσης και ο τρίτος νεότερος που πήρε Masters από το 1990, μετά τους Τσανγκ και Ναδάλ.

Μια κούπα που αποτελεί την επιβράβευση των κόπων του. Το επιστέγασμα της εξαιρετικής σεζόν που πραγματοποιεί ο νεαρός τενίστας, ο οποίος μετά τον τίτλο στο Μαϊάμι ανέβηκε στο Νο.11 του κόσμου και πλέον βρίσκεται μόλις 29 πόντους μακριά από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Ένα milestone που αναμένεται σύντομα να καταρρίψει, με τους ειδικούς να τον βλέπουν ακόμα και στο Νο.1. «Αυτός ο τύπος δεν αστειεύεται» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο Αντι Ρόντικ, μετά τη νίκη του 18χρονου απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο νεαρός αποτελεί το next best thing του παγκοσμίου τένις, με τον γυμναστή του, Αλμπέρτο Γιεδό, να αποκαλύπτει στο «10» το μυστικό της… εκτόξευσης του Αλκαράθ. «H σκληρή δουλειά. Αυτό είναι το μυστικό του. Είναι πολύ ταπεινός και εργατικός. Πιστεύει πολύ στη διαδικασία της εξέλιξης. Δουλειά, υπομονή, απόλαυση των κόπων», ανέφερε μιλώντας για τον Κάρλος.

Το παιδί – θαύμα του παγκοσμίου τένις, το οποίο από την αρχή της σεζόν έχει πετύχει 18 νίκες σε 20 αναμετρήσεις και έχει κατακτήσει δύο τίτλους (Ρίο Ντε Τζανέιρο και Μαϊάμι). Ο 18χρονος έχει βαλθεί να «τρελάνει» όλο τον πλανήτη με τα κατορθώματά του.

Ενας τενίστας από ατόφιο… χρυσάφι. Ένα διαμάντι που έχει αρχίσει να «λάμπει» και να μαγνητίζει πάνω του όλα τα βλέμματα. Τι είναι αυτό όμως που τον κάνει μοναδικό;

To10.gr μίλησε έναν από τους τενίστες που αντιμετώπισαν τον Κάρλος την περσινή σεζόν. Τον Φίλιπ Χοράνκσι. Τον Σλοβάκο, που είναι στο Νο. 190 της παγκόσμιας κατάταξης (σ.σ 161 career high) και είχε κοντραριστεί με τον Ισπανό στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Αυστραλιανού Οπεν. Στις 10/1/2021 οι δύο τους μονομάχησαν στο κορτ, με τον Ιβηρα να επικρατεί στα τρία σετ, φτάνοντας μάλιστα στην πρόκριση με ανατροπή (5-7, 6-1, 6-4).

Ο Φίλιπ είχε βρεθεί απέναντι από τον Κάρλος, σε μια από τις πρώτες μεγάλες παραστάσεις του Ισπανού τενίστα στο κορυφαίο επίπεδο. Τι του είχε κάνει εντύπωση; Η ηρεμία που είχε στο παιχνίδι του ο Κάρλος, όπως εξήγησε ο Χοράνκσι, μιλώντας αποκλειστικά στο «10».

«Παίζει πολύ επιθετικό τένις. Εχει τρομερή αίσθηση του χώρου και βγάζει «μαγικά” χτυπήματα. Είναι εξαιρετικός στα dropshots και στις λόμπες. Επίσης είναι απίστευτα γρήγορος. Καλύπτει πολύ καλά το κορτ. Το μυστικό της επιτυχίας του, όμως, είναι η συμπεριφορά του. Είναι πάρα πολύ ήρεμος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ακόμα και εάν κάνει 5 συνεχόμενα λάθη, δεν χάνει την ηρεμία του. Παραμένει πιστός στο πλάνο του. Θα έλεγα ότι έχει όλα όσα χρειάζεται ένας τενίστας τοπ επιπέδου», ανέφερε αρχικά.

Ο Αλκαράθ τον Μάιο του 2021 μπήκε για πρώτη φορά στο top-100 και έγινε ο νεαρότερος τενίστας, μετά τον Τσόριτς (σ.σ 17 ετών) το 2014 που μπήκε στην κορυφαία 100άδα του κόσμου, αλλά και ο πρώτος Ισπανός μετά τον Ράφαελ Ναδάλ (σ.σ 16 ετών), το 2003.

«Αρχισα να παίζω τένις όταν ήμουν 4 ετών. Εβλεπα τον Ράφα Ναδάλ, τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ρότζερ Φέντερερ να παίζουν και ήθελα να βρεθώ εκεί. Στο κορυφαίο επίπεδο. Το είδωλό μου είναι ο Ναδάλ, αλλά μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι το στυλ μου μοιάζει πιο πολύ με του Φέντερερ», δήλωσε πριν από λίγο καιρό ο Κάρλος, ο οποίος μάλιστα κατάφερε να μπει στο top-20 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP σε μικρότερη ηλικία από ότι οι Big-3.

Ο Αλκαράθ έσπασε το φράγμα της 20άδας σε ηλικία 18 ετών και 9 μηνών, ενώ ο Ναδάλ το είχε κάνει σε ηλικία 18 ετών και 10 μηνών, ο Τζόκοβιτς όταν ήταν 19 ετών και 4 μηνών και ο Φέντερερ όταν ήταν 19 ετών και 6 μηνών. Η… εκτόξευση και τα σπουδαία επιτεύγματα του νεαρού τενίστα έχουν προκαλέσει αναπόφευκτα τις συγκρίσεις με τον Ράφαελ Ναδάλ. Τον κορυφαίο Ισπανό τενίστα στην ιστορία, αλλά και έναν από τους θρύλους του παγκοσμίου τένις. «Μπορεί να γίνει ο Κάρλος το επόμενο Νο.1; Ο νέος Ναδάλ;» είχε γραφτεί σε άρθρο στην ιστοσελίδα της ATP. Της διοργανώτριας αρχής των τουρνουά στο ανδρικό τένις.

Ο Φίλιπ Χοράνσκι ρωτήθηκε για τη σύγκριση του Αλκαράθ με τον Ναδάλ, με τον Σλοβάκο να τονίζει ότι το στυλ του Κάρλος είναι διαφορετικό από αυτό του Ράφα, αλλά ο νεαρός έχει όλα τα φόντα για κάνει σπουδαία πράγματα. «Τον συγκρίνουν με τον Ναδάλ, κυρίως γιατί είναι και οι δύο από την Ισπανία. Πιστεύω όμως ότι το παιχνίδι είναι διαφορετικό από αυτό του Ράφα. Ο Ναδάλ είναι μοναδικός στον κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι ο Κάρλος δεν θα κάνει σπουδαία πράγματα. Μπορεί να κάνει παρόμοια καριέρα ή ακόμα καλύτερα από τον Ράφα», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας αποκλειστικά στο «10».

Οσο για το εάν μπορεί ο Ισπανός να βρεθεί στο Νο.1 του κόσμου, απάντησε: «Εχει πολύ δρόμο μπροστά του για να γίνει Νο.1 στον κόσμο. Πιστεύω όμως ότι έχει όλα όσα χρειάζονται για να φτάσει στην κορυφή της ATP».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ