Η ιστορική ευκαιρία του Τσιτσιπά να γίνει GOAT (vids+pics)

Η ιστορική ευκαιρία του Τσιτσιπά να γίνει GOAT (vids+pics)

Ηθελε να γίνει ο ηγέτης του τένις στην Ελλάδα και τα κατάφερε. Τώρα θέλει να πραγματοποιήσει το όνειρο όλων όσων ασχολούνται με το άθλημα στη χώρα μας. Τη διεξαγωγή ενός τουρνουά στην Αθήνα. Οι ενέργειες της ομοσπονδίας για ATP250 στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η αποκάλυψη του προέδρου της ΕΦΟΑ, Δημήτρη Σταματιάδη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είναι απλά ένας τενίστας. Είναι η ελπίδα της Ελλάδας. Αυτός που κατάφερε να βγάλει το άθλημα από την αφάνεια και με τις σπουδαίες του επιτυχίες έκανε ολόκληρη την Ελλάδα να σταθεί μπροστά στην τηλεόραση και να παρακολουθεί τένις.

«Μου δίνει μεγάλο κίνητρο να είμαι αυτός που θα γράψει ιστορία για την Ελλάδα και να με θαυμάζουν τα παιδιά. Να τα εμπνεύσω και να γίνω ο ηγέτης του τένις στην Ελλάδα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε μια από τις συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει το 2018. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται σταθερά πλέον στο top-5 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP και θεωρείται ως ο κορυφαίος τενίστας της γενιάς του.

Ο 23χρονος έχει κατακτήσει 8 τρόπαια και έχει θαυμαστές σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τις κορυφαίες εταιρίες να κάνουν… ουρά για να διαφημίσει ο Ελληνας τενίστας τα προϊόντα τους. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα brand names στον κόσμο, με τον Στέφανο να αποτελεί πρότυπο για τα μικρά παιδιά στην Ελλάδα. Χάρη σε αυτόν τα τένις κλαμπ της χώρας έχουν γεμίσει ασφυκτικά με παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το άθλημα και να ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξε ο Τσιτσιπάς. Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του τένις στην Ελλάδα. Αυτός που έβαλε τη χώρα μας στον χάρτη του παγκοσμίου τένις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pure tennis art 🎨🎾 (@puretennisart_)

Ένα ίνδαλμα για μικρούς και μεγάλους, με τον Στέφανο να έχει γίνει ο ηγέτης του τένις στην Ελλάδα. Κατάφερε να κάνει αυτό που ονειρευόταν από μικρός και πλέον οδεύει ολοταχώς για να πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα όσων ασχολούνται με το τένις στη χώρα μας. Τη διεξαγωγή ενός επαγγελματικού τουρνουά τένις. Ενός τουρνουά ATP που θα φέρει τον κόσμο ακόμα πιο κοντά στο τένις. Ένα τουρνουά – επισφράγιση των κόπων του Στέφανου. Του ανθρώπου που γεννήθηκε για να μάθει στους Ελληνες τένις. Ένα τουρνουά που ονειρεύεται και ο ίδιος από μικρός. Το θέλει όσο τίποτα άλλο στον κόσμο και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να τα καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

«Δεν έχω ενημερωθεί για το πότε και τι, αλλά θα ήθελα πολύ να δω ένα event στην Ελλάδα. Θέλω να δω ένα τουρνουά στην Αθήνα και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα από τα καλύτερα 250άρια της χρονιάς. Είμαι πεπεισμένος, διότι μπορώ να το φανταστώ», είπε μεταξύ άλλων ο Τσιτσιπάς, μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο. Δηλώσεις που δείχνουν ότι πλέον οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και είναι ιδανικές για τη διεξαγωγή ενός τουρνουά ATP στην Ελλάδα. Δηλώσεις που έρχονται λίγες εβδομάδες μετά την αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της ομοσπονδίας τένις (ΕΦΟΑ), Δημήτρη Σταματιάδη, στο «10», στην οποία είχε τονίσει ότι στόχος του είναι η διεξαγωγή ενός τουρνουά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Όπως είχε αποκαλύψει στο «10», απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου τουρνουά είναι να αγωνιστεί ο Στέφανος με κλειστό συμβόλαιο τουλάχιστον τριών ετών.

«Ως προς τον μεγάλο στόχο της διεξαγωγής ενός μεγάλου επαγγελματικού πρωταθλήματος στην χώρα μας θα ήθελα να τονίσω ότι οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση και συνεχίζονται. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Ειδικά για τα πρωταθλήματα των ανδρών καθώς ο αριθμός τους είναι σταθερός σε ολόκληρη την γη. Ενοικιάζονται ή πωλούνται με μεγάλο κόστος. Χρηματοδοτούνται παγκοσμίως είτε από τις κυβερνήσεις είτε από τους ιδιώτες χορηγούς. Είναι επίσης αντιληπτό ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι να αγωνιστεί ο Στέφανος με κλειστό συμβόλαιο τουλάχιστον τριών ετών καθώς και ότι τα εισιτήρια είναι βασικός παράγοντας εσόδων.

Απαιτείται ένα ποσό μεγαλύτερο του 1.000.000 για την διοργάνωση ενός πρωταθλήματος ATP 250. Όπως προανέφερα έχει συσταθεί ήδη από το ΔΣ της ΕΦΟΑ επιτροπή για να διερευνήσει τις συνθήκες υλοποίησης του μεγάλου αυτού στόχου. Η επιδίωξη και το όραμα είναι η διοργάνωση να πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ενα τέτοιο γεγονός θα αποτελέσει την πιο δυνατή διαφήμιση για το Ελληνικό Τένις, τον Ελληνικό Αθλητισμό και βέβαια τον Ελληνικό Τουρισμό. Είναι ξεκάθαρο ότι οι συνθήκες στην χώρα μας είναι πλέον ώριμες για μια τέτοια διοργάνωση και ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού στόχου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που είχε δώσει στο «10».

Ολοι πλέον δουλεύουν με στόχο να δούμε ένα τουρνουά ATP στην Ελλάδα. Ένα τουρνουά που θα εκτοξεύσει το τένις στη χώρα μας. Ένα τουρνουά στο Παναθηναϊκό Στάδιο που θα διαφημίσει την Ελλάδα σε ολόκληρη τον πλανήτη και θα την κάνει το κέντρο του κόσμου. Ένα τουρνουά με πολλαπλά οφέλη. Εντός και εκτός συνόρων. Ο Στέφανος το θέλει, η ΕΦΟΑ το προσπαθεί και ο κόσμος ανυπομονεί. Όλοι δουλεύουν γι’ αυτόν τον σκοπό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ