Αλκαράθ: «Έτοιμος για κάθε τουρνουά και κάθε επιφάνεια»

Αλκαράθ: «Έτοιμος για κάθε τουρνουά και κάθε επιφάνεια»

Έτοιμος για... όλα δήλωσε ο Κάρλος Αλκαράθ μετά τη νίκη του κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Κάρλος Αλκαράθ είπε ότι αισθάνεται έτοιμος να αντιμετωπίζει τακτικά τους κορυφαίους παίκτες, έχοντας νικήσει το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, για να φτάσει στο τελικό του Madrid Open, όπου απόψε (19:30) θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, νικητή στον έτερο ημιτελικό του Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο 19χρονος από τη Μούρθια, επικράτησε με 6-7(5) 7-5 7-6(5) του Σέρβου σε έναν επικό αγώνα που κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες, και έγινε ο πρώτος παίκτης που κέρδισε τον Τζόκοβιτς και τον Ράφα Ναδάλ στο ίδιο χωμάτινο γήπεδο.

Ο Αλκαράθ κατατάχθηκε στην 120η θέση στον κόσμο μόλις πριν από ένα χρόνο, αλλά έχει σκαρφαλώσει στην πρώτη 10άδα μετά από τρεις τίτλους αυτή τη σεζόν.

«Θα έλεγα ότι είμαι πιο ώριμος για να διαχειριστώ τις δύσκολες στιγμές, τα νεύρα, τα πάντα. Εννοώ, να διαχειριστώ τα πάντα στο γήπεδο. Λοιπόν, νομίζω ότι μπορώ να παίξω μεγάλες αναμετρήσεις», τόνισε ο Αλκαράθ.

«Όπως έλεγα πάντα, πρέπει να προσπαθήσεις να βρεις τον τρόπο να είσαι στον αγώνα. Σε αυτές τις αποφασιστικές στιγμές, είναι όταν βλέπεις τους καλούς παίκτες και τους κορυφαίους παίκτες, θέλω να κάνω τη διαφορά σε αυτό», πρόσθεσε ο Αλκαράζ, ο οποίος θα ανέβει στην έκτη θέση όταν ανακοινωθούν οι νέες βαθμολογίες της ATP αύριο.

«Αισθάνομαι έτοιμος να αγωνιστώ εναντίον Τζόκοβιτς και Ναδάλ σε κάθε τουρνουά, σε κάθε επιφάνεια. Σε ένα Grand Slam, είναι τελείως διαφορετικό. Νομίζω ότι πρέπει να παίξεις το καλύτερο που μπορείς, αλλά νομίζω ότι είμαι έτοιμος».

Η νίκη εναντίον του Ζβέρεφ θα δώσει στον Αλκαράθ ένα δεύτερο στέμμα ATP Masters 1000 μετά τον θρίαμβό του στο Μαϊάμι νωρίτερα φέτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ