Davis Cup: Μεγάλη νίκη για την Ελλάδα κόντρα στη Λετονία

Davis Cup: Μεγάλη νίκη για την Ελλάδα κόντρα στη Λετονία

Η ελληνική ομάδα επικράτησε 2-1 κόντρα στην Λετονία και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στην 2η κατηγορία της Ευρωπαϊκής Ζώνης.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Davis Cup η Ελλάδα, με τους τενίστες τους Φώτη Βαζαίου να κερδίζουν την Λετονία με 2-1 και να κάνουν το πρώτο βήμα για την άνοδό της χώρα μας στην 2η κατηγορία της Ευρωπαϊκής Ζώνης.

Στον πρώτο αγώνα του tie, που διεξάγεται στο Μαυροβούνιο, ο Γιάννης Στεργίου χρειάστηκε μόλις 55 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Ρόμπερτς Γκρινβάλντς. Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ (6-0, 6-4) και έβαλε τις βάσεις για την «γαλανόλευκη» νίκη.

Στο δεύτερο ματς, ο Μάρκος Καλοβελώνης κέρδισε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) τον Μάρτινς Πότζους, Νο. 579 στην παγκόσμια κατάταξη.  Στο διπλό, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, οι Γιάννης Στεργίου και Μάρκος Καλοβελώνης αντιμετώπισαν τους Μάρτινς Πότζους και Αρτουρς Λάζντινς, με τους Λετονούς να επικρατούν με 2-0 σετ (7-5, 6-3).

Η Ελλάδα την Μεγάλη Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Αρμενία, την οποία είχε κερδίσει το 2017 στη Σωζόπολη της Βουλγαρίας με 3-0. Την Μεγάλη Παρασκευή θα αγωνιστεί κόντρα στο Μαυροβούνιο, με το οποίο αναμένεται να παλέψει για την άνοδο στην 2η κατηγορία της Ευρωπαϊκής ζώνης του Davis Cup.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ