Σε αναζήτηση προπονητή η Κονταβέιτ

Σε αναζήτηση προπονητή η Κονταβέιτ

«Διαζύγιο» για Ανέτ Κονταβέιτ και Ντμίτρι Τουρσούνοφ.

Ανέτ Κονταβέιτ και Ντμίτρι Τουρσούνοφ βαζίδουν, πλέον, σε χωριστούς δρόμους. Ο Ρώσος δεν θα είναι στο εξής ο προπονητής της Εσθονής τενίστριας, εξαιτίας, όπως έκανε γνωστό η ίδια, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τη βίζα του. Από την πλευρά του ο Τουρσούνοφ επιβεβαίωσε το «διαζύγιο» με την 26χρονη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «μερικές φορές όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν».

Το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης υποστήριξε αρχικά στη δήλωσή της: «Θέλω να τον ευχαριστήσω για την πολύ καλή και επιτυχημένη συνεργασία που είχαμε, του είμαι ευγνώμων», ενώ στη συνέχεια εξήγησε το λόγο του «διαζυγίου»:

«Δεν θα συνεργαστούμε άλλο, διότι διαθέτει ρώσικο διαβατήριο και είναι πολύ δύσκολο για εκείνον να βγάλει βίζα. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να βρίσκεται δίπλα μου σε πολλά τουρνουά. Εγώ από την άλλη θέλω να έχω έναν προπονητή που να μπορεί να με συνοδεύει παντού και να μην αντιμετωπίζει τέτοιου είδους πρακτικά προβλήματα.

Ήδη από τον Μάρτιο ξεκίνησαν, δεν ήρθε μαζί μου στις ΗΠΑ και τώρα έχει προβλήματα έκδοσης βίζας και για την Αγγλία. Η διαδικασία παραμένει πολύ περίπλοκη για εκείνον.»

Στη διάρκεια της συνεργασίας τους η οποία ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021, η Κονταβέιτ πραγματοποίησε εντυπωσιακή ανοδική πορεία κερδίζοντας τα 29 από τα 34 ματς που έδωσε την περασμένη σεζόν, έχοντας, μάλιστα, τις περισσότερες νίκες σε σκληρή επιφάνεια. Στη διάρκεια αυτής της πορείας κατέκτησε τους 5 από τους 7 τελικούς που συμμετείχε.

Δίπλα στον Τουρσούνοφ, η Κονταβέιτ μπήκε για πρώτη φορά στο Top 10 της WTA, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ στο παρελθόν τενίστρια από την Εσθονία. Για το νέο προπονητή η 26χρονη σχολίασε: «Αυτήν την εβδομάδα θα είμαι σε θέση να ξέρω περισσότερα για το θέμα», ενώ σχετικά με την περιπέτειά της με τον κορονοϊό (σ.σ. ακόμη δεν έχει αναρρώσει πλήρως) παραδέχθηκε: «Δε γνωρίζω ακόμη αν θα παίξω σε κάποιο τουρνουά πριν από το Wimbledon, δεν είμαι σε θέση καν να προπονηθώ.»

Για το τέλος της συνεργασίας με την Κονταβέιτ, ο Ρώσος προπονητής έγραψε στο Twitter: «Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι εγώ και η Ανέτ δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ανέτ για την ευκαιρία που μου έδωσε και να τη συγχαρώ για το career-high στην κατάταξη και να της ευχηθώ καλή τύχη από δω και στο εξής. Νιώθω περήφανος για τη δουλειά που κάναμε, αλλά και λίγο στεναχωρημένος, ωστόσο μερικές φορές όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ