Γιατί το Wimbledon είναι η μεγάλη ευκαιρία του Τσιτσιπά…

Γιατί το Wimbledon είναι η μεγάλη ευκαιρία του Τσιτσιπά…

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπαίνει σε... ρυθμούς Wimbledon, γνωρίζοντας ότι έχει μπροστά του μια μοναδική ευκαιρία να φτάσει μακριά...

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον αποκλεισμό του στο Roland Garros από τον Χόλγκερ Ρουν στους «16» της διοργάνωσης, στρέφει την προσοχή του στο γρασίδι, με φόντο φυσικά το Wimbledon.

Ο Έλληνας τενίστας ξεκινάει στη Στουτγκάρδη την προετοιμασία του για το βρετανικό Grand Slam, γνωρίζοντας πως έχει μπροστά του μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για διάκριση. Ο πρόωρος αποκλεισμός στο Παρίσι κρίνεται σαν αποτυχία, όμως τα δεδομένα στη Μεγάλη Βρετανία θα είναι εντελώς διαφορετικά.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο ταμπλό και με δεδομένη την απουσία των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών λόγω του πολέμου με την Ουκρανία, ο Στέφανος έχει μπροστά του μια μοναδική ευκαιρία και ταυτόχρονα μια μεγάλη πρόκληση.

Ο «Τσιτσιφαστ» μετά τον αποκλεισμό-σοκ πριν μερικές μέρες από τον 19χρονο Δανό θα μπει στο Wimbledon πιθανόν ως και το νούμερο 2 στην κλήρωση, καθώς θα απουσιάσουν σίγουρα 3 παίκτες από το Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και δεν αποκλείεται αυτή να γίνουν και 4.

Καταρχάς, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ που αυτή τη στιγμή είναι στο Νο.2 αλλά την άλλη βδομάδα θα είναι στο Νο.1 λόγω κανονισμών δεν θα αγωνιστεί, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον έτερο Ρώσο, Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο.8). Παράλληλα, εκτός διοργάνωσης θα είναι και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που είναι στο Νο.3 και θα ανέβει την άλλη βδομάδα στο Νο.2, εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη στον αστράγαλο στον ημιτελικό του Roland Garros με αντίπαλο τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Γερμανός τενίστας έχει ζημιά στους συνδέσμους και έχει ξεκαθαρίσει και με δηλώσεις του ότι δεν θα προλάβει να είναι στη Μεγάλη Βρετανία για το τρίτο Grand Slam της σεζόν.

Κλείνοντας, ο Ναδάλ που κατέκτησε το 14ο Roland Garros στη σπουδαία καριέρα του, υπογράμμισε ότι δεν ξέρει αν θα είναι παρών στο Wimbledon, αφού αναγκάστηκε να παίζει στο Παρίσι με ενέσεις και όλα θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη βδομάδα.

Αυτή τη στιγμή ο Ισπανός τενίστας μοιάζει δύσκολο να παίξει στο βρετανικό τουρνουά, κάτι που θα φέρει τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Στέφανο Τσιτσιπά και Κάρλος Αλκαράθ σε θέση ισχύος… Με τις απουσίες αυτές το φετινό Wimbledon θα είναι το πιο αποδυναμωμένο τουρνουά Grand Slam φέτος και αυτό με τις περισσότερες απουσίες των τελευταίων ετών.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν, αναγκάζουν τον Τσιτσιπά κατά κάποιον τρόπο να «ρεφάρει» τον αποκλεισμό στους «16» του Roland Garros και να φτάσει μακριά, ακόμη και στον τελικό, ανάλογα πάντα και την κλήρωση που θα έχει.

Ο Έλληνας τενίστας θα πρέπει να προσπαθήσει να μπει στο No 2 seed, κάτι που θα καταφέρει αν πάει τουλάχιστον στον τελικό στη Στουτγκάρδη αυτή τη βδομάδα, αλλά και αν πάει μακριά και στο Χάλε την επόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι στο Wimbledon δεν έχει φτάσει μακριά, αφού η καλύτερη του επίδοση ήταν το 2018 όταν και έφτασε μέχρι τους «16».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ