Τσιτσιπάς: «Μπορώ να παίξω καλά και στο γρασίδι – Μια νέα αρχή στο Γουίμπλεντον»

Τσιτσιπάς: «Μπορώ να παίξω καλά και στο γρασίδι – Μια νέα αρχή στο Γουίμπλεντον»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την κατάκτηση του τίτλου στην Μαγιόρκα, αλλά και για το Γουίμπλεντον που ακολουθεί.

Με την ψυχολογία στα ύψη ταξίδεψε στο Λονδίνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας τενίστας πριν από λίγες ώρες επικράτησε στον τελικό του τουρνουά της Μαγιόρκα του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και κατέκτησε τον τίτλο στην Ισπανία.

Ο πρώτος του τίτλος στο γρασίδι, με τον 23χρονο τενίστα να ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στο Γουίμπλεντον την ερχόμενη Τρίτη (28/6) απέναντι στον Ελβετό και προερχόμενο από τα προκριματικά, Αλεξάντερ Ρίτσχαρντ. Ο Στέφανος αμέσως μετά την άφιξή του στο Λονδίνο έδωσε συνέντευξη Τύπου, με τον συμπατριώτη μας να κρατάει χαμηλά την μπάλα.

«Η προετοιμασία μου ήταν καλή. Αυτό ήθελα από την αρχή, να παίξω πολλούς αγώνες στο γρασίδι και το κατάφερα αυτό τις τελευταίες εβδομάδες. Τα πρώτα τουρνουά δεν πήγαν όπως ήθελα από άποψη αγώνων, αλλά στο τέλος τα κατάφερα καλά με τις εμφανίσεις μου. Νομίζω πως πολύς κόσμος αμφέβαλλε για το αν μπορώ να παίξω καλά στο γρασίδι. Εγώ ποτέ δεν αμφέβαλλα για τον εαυτό μου. Επέμενα βασικά, πως μπορώ να παίξω καλά σ’ αυτή την επιφάνεια και παραμένει μια από τις αγαπημένες μου. Είχα αυτοπεποίθηση και απέδειξα την προηγούμενη εβδομάδα πως είναι μια επιφάνεια που μου αρέσει πολύ, πιθανότατα περισσότερο και από το χώμα. Πέρσι ήταν δύσκολο γιατί δεν είχα παίξει ούτε έναν αγώνα πριν το Wimbledon στο γρασίδι. Προσπάθησα να παίξω εδώ όπως έπαιζα στο χώμα και ήταν μεγάλο λάθος. Είδα μερικά βίντεο από τον περσινό μου αγώνα για να κάνω την ανάλυση και τίποτα δεν έβγαζε νόημα. Και στις προπονήσεις, αλλά και στους φιλικούς αγώνες που είχα δώσει πριν όλα έμοιαζαν κάπως αποσυντονισμένα. Για μένα τώρα είναι μια νέα αρχή στο Wimbledon, βλέπω τον εαυτό μου διαφορετικά στο πως αντιλαμβάνομαι αυτή την επιφάνεια. Αυτή τη χρονιά θέλω να περάσω τον 1ο γύρο και θα δούμε τι θα συμβεί μετά απ’ αυτό».

«Δεν είμαι φαβορί…»

«Φέτος επέμεινα, ήθελα να αγωνιστώ σε όσα περισσότερα τουρνουά στο γρασίδι μπορούσα. Μου αρέσει να παίζω σ’ αυτά τα γήπεδα, μου αρέσει το σερβίς-βολέ, να ανεβαίνω στο φιλέ όσο περισσότερο μπορώ, να κάνω slice, να παίζω στην επίθεση. Μου φαινόταν σωστό να παίξω και τις 3 εβδομάδες πριν το Wimbledon και το έκανα. Ήμουν πολύ κοντά στον Μάρεϊ στην Στουτγκάρδη, όπως και με τον Κύργιο στο Χάλε. Είχα προφανώς μια πολύ καλή εβδομάδα στη Μαγιόρκα αλλά τώρα είναι ένα διαφορετικό τουρνουά και κάτι νέο θα ξεκινήσει», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο Μπερετίνι τα πήγε πολύ καλά πέρσι εδώ, οπότε σίγουρα βλέπει τον εαυτό του ως διεκδικητή. Πιθανότατα πρέπει να πλησιάσω σε αυτό που έκανε εκείνος πέρσι και μετά να δω αν είμαι πιθανός διεκδικητής του Wimbledon, κάτι που θέλω πολύ. Πρέπει όμως να ξεκινήσω από χαμηλά. Οι δυο τελευταίες μου εμφανίσεις στο Wimbledon δεν ήταν καλές, θέλω να δω κάτι διαφορετικό φέτος. Ας ξεκινήσουμε από αυτό, ίσως η είσοδος στη δεύτερη εβδομάδα. Εκεί θα μπορούσα να επανεκτιμήσω την κατάσταση».

Για τον Ναδάλ και την εξαιρετική σεζόν που κάνει ο Ισπανός: «Έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε να μην μπορεί να παίζει ή να έχει προβλήματα σε Grand Slams και εκεί είναι που πρέπει να προσέχουν περισσότερο οι αντίπαλοί του. Όταν λέει ότι έχει προβλήματα με το πόδι του, νιώθω πως τότε είναι ακόμα πιο απειλητικός. Είναι κάτι σαν αντίστροφη ψυχολογία. Τον σέβομαι πολύ γι’ αυτό που κατάφερε να κάνει στο Roland Garros, όπου έπαιζε με ‘κοιμισμένο’ πόδι. Αυτό κατά μια έννοια τον κάνει να νιώθει άτρωτος. Οι αγώνες που παίζει και το επίπεδο έντασης που είναι σε θέση να προσεγγίζει, θα το έκανε πολύ δύσκολο για τους περισσότερους παίκτες να αγωνιστούν σ’ αυτές τις συνθήκες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ