Δυσκολεύτηκε, αλλά τα κατάφερε στην πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς! (1-3)

Δυσκολεύτηκε, αλλά τα κατάφερε στην πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς! (1-3)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-1 σετ του Αλεξάντερ Ρίτσαρντ και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Γουίμπλεντον για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια.

Κάθε αρχή και δύσκολη! Ο Τσιτσιπάς τα βρήκε… σκούρα στην πρεμιέρα του Γούιμπλεντον, όμως μετά από 3,5 ώρες ματς ξεπέρασε το εμπόδιο του Αλεξάντερ Ρίτσχαρντ επικρατώντας με 3-1 και μετά από 4 χρόνια προκρίθηκε στον 2ο γύρο του τουρνουά.

Ο Ελβετός μπορεί να βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε κυρίως ταμπλό Grand Slam και να φαινόταν εύκολη… λεία για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, όμως ήταν κάτι παραπάνω από αξιόμαχος. Ωστόσο, η νίκη και η πρόκριση ανήκουν στον Στέφανο.

Πλέον, ο Τσιτσιπάς στρέφει την προσοχή του στον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμσον, ο οποίος θα είναι ο αντίπαλος του στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

«ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΕΔΩ»

Ο Ρίτσαρντ δυσκόλεψε πάρα πολύ τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στο πρώτο σετ όταν προηγήθηκε με 4-1 στα game.

Στο σημείο εκείνο ο 23χρονος πρωταθλητής ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, πήρε τέσσερα σερί games και προηγήθηκε με 5-4. Και πάλι, όμως, ο Ελβετός δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να οδηγήσει το σετ στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς έκανε… «πάρτι» χάνοντας μόλις έναν πόντο!

Στο δεύτερο και με τη ψυχολογία στα ύψη το νο5 της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε άνετα στο 2-0 (6-3), ενώ στο τρίτο έγινε μάχη, με τον Ρίτσαρντ να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμος. Έκανε καθοριστικό μπρέικ στο 11ο game, προηγήθηκε με 6-5 και κρατώντας το σερβίς του στη συνέχεια έφτασε στο 7-5 και στο 2-1.

Με μπρέικ… στο μπρέικ ξεκίνησε το τέταρτο σετ. Ο Ελβετός «έσπασε» το σερβίς του Έλληνα, για να «απαντήσει» άμεσα ο Τσιτσιπάς και να ισοφαρίσει (1-1). Οι δυο τενίστες πήγαιναν μαζί μέχρι το 8ο game (4-4), με τον Τσιτσιπά να κρατά το σερβίς του και με μπρέικ στον αντίπαλό του να φτάνει στο 6-4.

Με τη νίκη του ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 51 σε Grand Slam (ρεκόρ 51-21), αλλά και στην 360η της καριέρας του (ρεκόρ 360-176).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ