Ο Τσιτσιπάς έχασε τη ματσάρα από τον Κύργιο (1-3, vids)

Ο Τσιτσιπάς έχασε τη ματσάρα από τον Κύργιο (1-3, vids)

Ο Κύργιος αποδείχθηκε ψυχραιμότερος στα κρίσιμα σημεία και μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 3-1 σετ – Στους «16» ο Νικ.

Κρίμα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα έδωσε όλα. Πάλεψε από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νικ Κύργιου. Ο Ελληνοαυστραλός μετά από μια συγκλονιστική μάχη, που διήρκησε 3 ώρες και 17 λεπτά, έκαμψε την αντίσταση του 23χρονου με 3-1 σετ (6-7 [2], 6-4, 6-3, 7-6 [7]) και πέρασε στους «16» του Γουίμπλεντον.

Μια πραγματική ματσάρα, με τον Νικ Κύργιο να αποδεικνύει ψυχραιμότερος στα κρίσιμα σημεία και να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του βρετανικού Grand Slam. Ένα παιχνίδι κορυφαίου επίπεδου ανάμεσα σε δύο από τους καλύτερους τενίστες του κόσμου, με τον Νικ να παίρνει την πρόκριση και τον Στέφανο το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Διαβάστε επίσης: «Στοπ» στο μεγαλύτερο σερί του 21ου αιώνα από την Κορνέ, εκτός Γουίμπλεντον η Σβίατεκ

Οι θεατές αναγνώρισαν την προσπάθεια του Ελληνα τενίστα και τον επιβράβευσαν με το χειροκρότημά τους, ενώ και ο Νικ Κύργιος στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του παιχνίδι μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον Τσιτσιπά. Η πορεία του 23χρονου ολοκληρώθηκε στον τρίτο γύρο, ενώ αντίθετα ο Νικ συνεχίζει την περιπέτειά του στο τρίτο Grand Slam της φετινής σεζόν και στους «16» θα αντιμετωπίσει τον Μπράντον Νακασίμα.

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 21 άσους και 7 διπλά λάθη, ενώ είχε 57 winners και 36 αβίαστα λάθη. Από την άλλη, ο Νικ είχε 14 άσους και μόλις 1 διπλό λάθος, ενώ έβγαλε 61 winners και υπέπεσε σε 31 αβίαστα λάθη. Ο Στέφανος αν και πήρε το πρώτο σετ, στη συνέχεια έπεσε στην… παγίδα του Κύργιου, με τον Ελληνοαυστραλό να «παίζει» με το μυαλό του συμπατριώτη μας και να γυρίζει τούμπα το παιχνίδι.

Το πρώτο σετ ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με τους δύο τενίστες να τα δίνουν όλα στο κορτ. Ο Κύργιος είχε τέσσερα μπρέικ πόιντς κατά τη διάρκεια του σετ, αλλά ο Στέφανος παίζοντας έξυπνα κατάφερε να τα «σβήσει» και να οδηγήσει το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί μάλιστα έκανε τρία μίνι μπρέικς και με 7-2 έκανε το 1-0 στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες κρατούσαν σχετικά εύκολα τα σερβίς τους μέχρι το 5-4, όταν ο Νικ πίεσε τον Στέφανο και κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Ελληνα τενίστα στη μοναδική ευκαιρία που είχε στο γκέιμ. Ο Κύργιος έκανε το 6-4 και ισοφάρισε σε 1-1 το ματς.

Στο τρίτο σετ ο Νικ κατάφερε να κάνει μπρέικ στο 4ο γκέιμ και να προηγηθεί με 3-1. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά με love γκέιμ και έφτασε στο 4-1. Λίγο αργότερα έκανε το 5-2. Ο Στέφανος μείωσε σε 5-3, αλλά το νερό είχε μπει στο… αυλάκι για τον Κύργιο. Παρά την προσπάθεια του συμπατριώτη μας, ο Νικ έκανε το 6-3 και πήρε προβάδισμα στο σκορ (2-1).

Στο πρώτο γκέιμ του τέταρτου σετ ο Ελληνοαυστραλός είχε τέσσερις προσπάθειες για να «σπάσει» το σερβίς του Στέφανου, αλλά ο Τσιτσιπάς πάλεψε και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς. Στο 7ο γκέιμ ο Νικ είχε άλλες δύο ευκαιρίες. Και πάλι όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Ούτε όμως και ο Ελληνας τενίστας κατάφερε να κάνει μπρέικ στις τρεις ευκαιρίες που είχε στο 8ο γκέιμ, ενώ στο 10ο γκέιμ είχε σετ πόιντ σε σερβίς του Νικ. Ο Κύργιος το «έσβησε» και οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί έδωσαν μεγάλη μάχη και μετά από 16 πόντους ο Κύργιος έκαμψε την αντίσταση του Στέφανου και με 9-7 έκανε το 3-1 στα σετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ