Τελικός Wimbledon: Ο «επαναστάτης» εναντίον του «κακού παιδιού» (vids)

Τελικός Wimbledon: Ο «επαναστάτης» εναντίον του «κακού παιδιού» (vids)

Ο «επαναστάτης» Νόβακ Τζόκοβιτς και το «κακό παιδί» Νικ Κύργιος συγκρούονται στον τελικό του Wimbledon σε μια «μάχη» ιδιαίτερη σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε επίπεδο αντιδράσεων...

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με μια άκρως πειστική εμφάνιση, νίκησε στον ημιτελικό του Wimbledon τον Κάμερον Νόρι με 3-1 σετ και προκρίθηκε για 32η φορά σε τελικό Grand Slam γράφοντας ιστορία. Ο «Νόλε» κυνηγάει πλέον την κατάκτηση του 7ου τουρνουά στη Μεγάλη Βρετανία και του 21ου Grand Slam για να πλησιάσει τον Ράφα Ναδάλ που έχει 22.

Αντίπαλος του σπουδαίου Σέρβου τενίστα θα είναι ο Νικ Κύργιος, ο οποίος πέρασε άνευ αγώνα από τον ημιτελικό, διότι ο Ναδάλ δεν μπορούσε να αγωνιστεί εξαιτίας του τραυματισμού του στους κοιλιακούς. Έτσι, στον τελικό της Κυριακής θα υπάρχουν στο κορτ, δυο από τους πλέον ιδιόρρυθμους τενίστες στο τουρ.

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι ο απόλυτος «επαναστάτης» των κορτ, αυτός που στο Αυστραλιανό Όπεν δεν αγωνίστηκε γιατί ήταν ανεμβολίαστος, απέναντι στο «κακό παιδί» του αθλήματος, που έβγαλε έξω από τα νερά του και τον Στέφανο Τσιτσιπά στους «16» του Wimbledon, και γενικότερα είναι προκλητικός, ενοχλητικός και κάποιες φορές ιδιαίτερα… ομιλητικός και επιθετικός στα κορτ.

«Ένα είναι σίγουρο, θα υπάρχει βροχή συναισθημάτων», τόνισε ο Τζόκοβιτς μετά το ματς με τον Νόρι, παρουσιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς τι πρόκειται να δει ο κόσμος το μεσημέρι της Κυριακής στο Λονδίνο ανάμεσα στους ιδιαίτερους σε τρόπους συμπεριφοράς τενίστες.

Τζόκοβιτς-Κύργιος: Ένταση, καυγάδες και πολλές… σπασμένες ρακέτες

Ο Κύργιος έχει χαρακτηριστεί το «κακό παιδί» του τένις αφού στους περισσότερους αγώνες του δεν απουσιάζουν οι καυγάδες και οι λεκτικές επιθέσεις σε αντιπάλους, διαιτητές, θεατές, ακόμη και ball boys, αλλά και τα πολλά νεύρα που καταλήγουν σε διαλυμένες ρακέτες. Σύμφωνα με το περιοδικό Tennishead , έχει λάβει περισσότερα πρόστιμα για την καταχρηστική συμπεριφορά του εντός γηπέδου από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην ιστορία του ATP.

Την ώρα που ο 27χρονος τενίστας, προετοιμάζεται για τον τελικό στο Grand Slam του Λονδίνου, ταυτόχρονα κατηγορείται και για επίθεση που έκανε πέρυσι στην πρώην κοπέλα του, Κιάρα Πέσσάρι, και θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου τον Αύγουστο.

Από την άλλη, ο «Νόλε» που είναι το μεγάλο φαβορί του τελικού, παρότι στις δυο φορές που έχουν βρεθεί οι δυο τους αντίπαλοι στο tour ο Κύργιος είναι αυτός που έχει επικρατήσει με 2-0 σετ, είναι και εκείνος ιδιόρρυθμος και «εκρηκτικός» αλλά σαφώς πιο «μαζεμένος» τον Ελληνοαυστραλό.

Έχει και εκείνος ξεσπάσματα στην τεράστια καριέρα του, έχει αποβληθεί μάλιστα από το Wimbledon πριν μερικά χρόνια όταν πέταξε μπαλάκι με δύναμη στην εξέδρα, όπως έκανε και ο Τσιτσιπάς στο ματς με τον Κύργιο. Και εκείνος έχει προκαλέσει και επιτεθεί σε διαιτητές, έχει διαλύσει αμέτρητες ρακέτες, όμως δεν φτάνει τα επίπεδα του Κύργιου.

Η ιστορία με την Αυστραλία που έκανε… ήρωα τον «Νόλε»

Αυτό που έχει καταφέρει όμως ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις και δεν το έχει κάνει κανείς είναι αυτό που συνέβη στην Αυστραλία και το πρώτο Grand Slam της σεζόν. Ο «Νόλε» που έχει κατακτήσει 9 φορές τον τίτλο στη Μελβούρνη είναι o πρωταγωνιστής μιας ιστορίας η οποία δεν έχει προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο. Μιας ιστορίας που οδήγησε σε πολιτική κόντρα την Σερβία με την Αυστραλία και η οποία έγινε πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες εφημερίδες του πλανήτη.

Φυσικά η αναφορά αυτή γίνεται για το Αυστραλιανό Όπεν και τον κορωνοϊό. Ο Τζόκοβιτς μαζί με την ομάδα του έφτασαν στη Μελβούρνη για το τουρνουά με ιατρική εξαίρεση, αφού ήταν και είναι ανεμβολίαστος και δεν πιστεύει στον ιό. Αλλά οι αρχές εκεί δεν θα τους επιτρέψουν να κατέβει από το αεροπλάνο. Όπως φάνηκε δεν είχε την ενδεδειγμένη άδεια εισόδου στη χώρα. Αργότερα θα γίνει λόγος για λάθος μέλους του επιτελείου του στην συμπλήρωση των εγγράφων για την έκδοση βίζας.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα οδηγηθεί σε γραφείο στο τελωνείο του αεροδρομίου της Μελβούρνης. Θα του πάρουν το κινητό και θα τεθεί υπό φρούρηση. Είναι υπό κράτηση. Έχει ξεπεράσει τις 8 ώρες στο τελωνείο και στη Σερβία υπάρχουν έντονες αντιδράσεις. Μετά από 8 ώρες κράτησης πληροφορίες από την Αυστραλία και το Theage.com αναφέρουν ότι ακυρώθηκε η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ ήταν υπό απέλαση και να μην μπορεί να μπει στην Αυστραλία για τρία χρόνια.

Τελικά μετά από μεγάλη ταλαιπωρία αρκετών ημερών, ο «Νόλε» δεν αγωνίστηκε στο τουρνουά αλλά επέστρεψε στην πατρίδα του ως ο απόλυτος επαναστάτης και εν μέσω αποθέωσης. Αυτή ήταν και η απόλυτη δικαίωση του Τζόκοβιτς από τη συγκεκριμένη υπόθεση που έμεινε στην ιστορία…

H επεισοδιακή αναμέτρηση του Κύργιου με τον Τσιτσιπά

H «μάχη» Τζόκοβιτς – Κύργιου το 2017 στο Indian Wells

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ