Σάμπρας: «Θα μας λείψει ο Φέντερερ»

Σάμπρας: «Θα μας λείψει ο Φέντερερ»

Ο Πιτ Σάμπρας απέδωσε και αυτός φόρο τιμής στον Ρότζερ Φέντερερ που αποσύρεται από την ενεργό δραση

Ο Αμερικανός θρύλος του τένις, Πιτ Σάμπρας, ο οποίος κατέκτησε 14 τρόπαια Grand Slam, του οποίου η κυριαρχία στο Γουίμπλεντον… διεκόπη από τον Ρότζερ Φέντερερ το 2001, απέδωσε φόρο τιμής στον Ελβετό τενίστα.

Ο Φέντερερ, νικητής 20 τίτλων Grand Slam και ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ιστορία, θα παίξει απόψε τον αποχαιρετιστήριο αγώνα του στα κορτ, καθώς θα αγωνισθεί στο διπλό του Laver Cup, στο Λονδίνο, με συμπαίκτη τον Ισπανό, Ραφαέλ Ναδάλ.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Πρώτο «τεστ» στην Κύπρο με Χάποελ Χολόν

Ο Σάμπρας, άδραξε την ευκαιρία για να θυμηθεί την μοναδική τους αναμέτρηση στο Γουίμπλεντον, που κέρδισε ο -τότε- νεαρός και ταλαντούχος Φέντερερ, σε ηλικία μόλις 19 ετών.

«Δεν ξέρω από πού να αρχίσω, οπότε θα ξεκινήσω από την αρχή», είπε αρχικά ο Σάμπρας απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στον Φέντερερ και πρόσθεσε: «Όταν πρωτογνωρισθήκαμε, ήσουν μόνο 19 ετών, ήσουν ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης, αλλά ήδη μιλούσαμε πολύ για εσένα.

Δώσαμε μια μεγάλη μάχη στο κεντρικό γήπεδο στο Γουίμπλεντον και είχες νικήσει στα πέντε σετ. Θυμάμαι ότι έφευγα από το γήπεδο με την αίσθηση ότι έκανα τον αγώνα μου».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Σάμπρας, είχε νικήσει στους προηγούμενους τέσσερις τελικούς στο βρετανικό Grand Slam, φθάνοντας τα επτά τρόπαια στα κορυφαία τουρνουά.

Στην συνέχεια ο Σάμπρας , επικράτησε στο US Open το 2002, πριν αποχωρήσει από την ενεργό δράση και τις επόμενες δύο δεκαετίες, είδε την καριέρα του Φέντερερ να «εκτοξεύεται».

«Δεν ήξερα ότι είκοσι χρόνια αργότερα θα είχες κατακτήσει είκοσι Major, ότι θα ήσουν Νο 1 για χρόνια, ότι θα κυριαρχούσες στο άθλημά μας και στην πραγματικότητα, ότι θα τα είχες κάνει όλα. Θα μας λείψεις», επεσήμανε ο Σάμπρας, αποκαλώντας τον Φέντερερ «πραγματικά ξεχωριστό παίκτη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ