Τένις: Διπλή πρωτιά για τον Στέφανο Διαμαντή

Τένις: Διπλή πρωτιά για τον Στέφανο Διαμαντή

Ο Στέφανος Διαμαντής κατέκτησε δύο νίκες τόσο στο μόνο όσο και στο διπλό με συμπαίκτη του τον Γιώργο Λαζαρίδη στο τουρνουά τένις με αμαξίδιο της αρχαίας Μεσσήνης.

Ο Στέφανος Διαμαντής τελείωσε τη χρονιά με ιδανικό τρόπο. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του τένις με αμαξίδιο θριάμβευσε στο μονό, αλλά και στο διπλό με συμπαίκτη του τον Γιώργο Λαζαρίδη. Στο τουρνουά που διεξήχθη στην αρχαία Μεσσήνη ο Διαμαντής πέρασε τον πρώτο γύρο χωρίς αγώνα.

Έπειτα, βρήκε στο δρόμο του του τον Λετονό, Έρβις Κάπα τον οποίο και νίκησε με 6-1, 6-0. Στα προημιτελικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Γκάι Σασόν από τον Ισραήλ επικρατώντας με 6-2, 6-3, ενώ στον ημιτελικό πήρε τη νίκη απέναντι στον Νίκολα Βανλερμπέγκε (Γαλλία) με 6-1, 6-3. Στον τελικό είχαμε ελληνικό εμφύλιο με τον Διαμαντή να αντιμετωπίζει τον Γιώργο Λαζαρίδη και να κατακτά το τουρνουά με 6-1, 6-0.

Οι δυο αντίπαλοι έγιναν συμπαίκτες στο διπλό και επιβλήθηκαν με 6-0, 6-1 επί τον Μάτας και Βιλίστε από την Εσθονία στα προημιτελικά και ύστερα πέρασαν στον τελικό νικώντας τους Ιταλούς Αμαντόρι και Σπάνο με 6-1, 6-1. Στον τελικό οι Έλληνες τενίστες αντιμετώπισαν τους Νίκολα Βανλερμπέγκε (Γαλλία) και Τανέλι Τένχουνεν (Φινλανδία) σε μία εντυπωσιακή μάχη την οποία το ελληνικό δίδυμο κέρδισε με 6-7 (3), 7-5 (7).

Έτσι, ο Διαμαντής ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του για φέτος όντας στο Νο 30 της Παγκόσμιας κατάταξης στο μόνο, ενώ στην 46η θέση βρίσκεται ο Γιώργος Λαζαρίδης. Στο διπλό ο Διαμαντής είναι στην 22η θέση, ενώ ο Γιώργος Λαζαρίδης στην 40ή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ