Εχασε την ευκαιρία ο Τσιτσιπάς (1-2, vids)

Εχασε την ευκαιρία ο Τσιτσιπάς (1-2, vids)

Ο Ελληνας τενίστας, παρότι προηγήθηκε με 1-0 σετ στο παιχνίδι με τον Φράνσις Τιαφό, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Αμερικανό και η Team World κατέκτησε το Laver Cup.

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας ηττήθηκε στο super tie break από τον Φράνσις Τιαφό και έχασε την ευκαιρία να κρατήσει «ζωντανή» την Team Europe.

Ο Αμερικανός επικράτησε με ανατροπή 2-1 του συμπατριώτη μας (1-6, 7-6 [11], 10-8) και οδήγησε την Team World στην κατάκτηση του Laver Cup για πρώτη φορά.

Διαβάστε επίσης: Το μυστικό του GOAT: Αυτό που θα ενώνει για πάντα Φέντερερ και Ναδάλ (vids+pics)

Ο Φράνσις Τιαφό, ο οποίος στο πρόσφατο US Open είχε κερδίσει τον Ράφαελ Ναδάλ, έδειξε χαρακτήρα στο tie break του δεύτερου σετ, όπου έσωσε 4 match points του Ελληνα τενίστα και παίζοντας έξυπνα στο super tie break πήρε τη νίκη με 2-1.

Μια πάρα πολύ σημαντική νίκη που έδωσε τον τίτλο στην Team World, που… πίκρανε τον Ρότζερ Φέντερερ και πήρε για πρώτη φορά το Laver Cup.

Ο Στέφανος ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και κάνοντας break στο τέταρτο game προηγήθηκε με 3-1. Στο 6o game «έσπασε» για δεύτερη φορά το σερβίς του Αμερικανού και έφτασε στο 5-1, με τον Ελληνα τενίστα λίγο αργότερα να κάνει το 6-1 και να παίρνει το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Τιαφό ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και κοίταξε στα μάτια τον Τσιτσιπά, με τους δύο τενίστες να κρατούν τα σερβίς τους και να οδηγούνται στο tie break. Εκεί ο Στέφανος προηγήθηκε με 6-5, 9-8, 10-9 και 11-10, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του, με τον Τιαφό να κάνει το 13-11 και το 1-1 στα σετ.

Ο Αμερικανός ισοφάρισε και οδήγησε το παιχνίδι στο super tie break. Ο Ελληνας τενίστας ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με μίνι break 2-0, αλλά ο Αμερικανός αντέδρασε άμεσα. Ισοφάρισε αρχικά σε 2-2 και λίγο αργότερα προηγήθηκε με 7-4. Ο Στέφανος μείωσε σε 9-8, αλλά η αντεπίθεσή του δεν είχε συνέχεια. Ο Φράνσις σέρβιρε σωστά και με 10-8 ολοκλήρωσε την ανατροπή και έφτασε στη νίκη, δίνοντας τον τίτλο στην Team World.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ