Γκοφ, η νεότερη αθλήτρια από το 2005 που προκρίθηκε στους WTA Finals

Γκοφ, η νεότερη αθλήτρια από το 2005 που προκρίθηκε στους WTA Finals

Η Κόκο Γκοφ έγινε η νεότερη τενίστρια μετά την Μαρία Σαράποβα, το 2005, που προκρίθηκε στο απλό των WTA Finals.

Η Γκόφ έγινε μετά το 2005 και τη Σαράποβα η νεότερη τενίστρια που προκρίθηκε στα WTA Finals. Η 18χρονη πέτυχε επίσης το σπάνιο επίτευγμα της πρόκρισης και στο διπλό, με παρτενέρ την Τζέσικα Πέγκουλα.

Γκοφ και Πέγκουλα, μάλιστα, είναι οι πρώτες Αμερικανίδες που θα παίξουν στους τελικούς του WTA σε μονό και διπλό, μετά τη Σερένα και τη Βένους Ουίλιαμς το 2009.

Διαβάστε επίσης: Αποφασισμένη η Σάκκαρη: «Θέλω να φτάσω ως το τέλος»

Η Γκοφ σφράγισε τη συμμετοχή της με την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Όπεν της Γουαδαλαχάρα. Οι τελικοί της WTA θα πραγματοποιηθούν στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου.

«Σημαίνει πολλά», είπε η νούμερο 7 στην παγκόσμια κατάταξη Γκοφ, που κέρδισε στο Μεξικό την Ελιζαμπέτα Κοτσαρέτο με 7-6 (7-1) 6-3.

«Ειλικρινά, δεν το σκέφτηκα μέχρι που συνειδητοποίησα πόσο κοντά ήμουν και νομίζω ότι ήμουν ίσως λίγο νευρική στο τέλος, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα παίξω στους τελικούς της WTA, ειδικά στις ΗΠΑ. Δεν το περίμενα όταν έβαλα τους στόχους μου στην αρχή της χρονιάς. Είμαι πολύ χαρούμενη κι ελπίζω να κάνω καλή εμφάνιση εκεί», πρόσθεσε.

Η Γκοφ θα είναι η νεότερη Αμερικανίδα που θα παίξει στους τελικούς της WTA, μετά την Λίντσεϊ Ντάβενπορτ πριν από 28 χρόνια.

Έφτασε στον πρώτο της τελικό Grand Slam αυτή τη σεζόν, χάνοντας από την Πολωνή νούμερο ένα στον κόσμο Ίγκα Σφιόντεκ στο Roland Garros, ενώ προκρίθηκε και στους προημιτελικούς του US Open, για πρώτη φορά.

Η Γκοφ, μαζί με τις Σφιόντεκ, Πέγκουλα, Ονς Ζαμπέρ και Καρολίν Γκαρσιά είναι οι πέντε αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο απλό Γυναικών, ενώ διεκδικούνται οι υπόλοιπες τρεις θέσεις, με την Μαρία Σάκκαρη να είναι μία από τις διεκδικήτριες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ