Από σύμμαχος… εχθρός: Ο Τσιτσιπάς απέναντι στον Μουράτογλου! (vids)

Από σύμμαχος… εχθρός: Ο Τσιτσιπάς απέναντι στον Μουράτογλου! (vids)

Ο Ελληνογάλλος προπονητής τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του Ελληνα τενίστα, αλλά στον τελικό της Στοκχόλμης θα είναι απέναντί του και θα… εύχεται να χάσει!

Μαξίμ Κρεσί, Μίκαελ Υμερ, Εμίλ Ρουουσουβουόρι και τώρα Χόλγκερ Ρουν: Ο Δανός είναι το τελευταίο εμπόδιο του Στέφανου Τσιτσιπά πριν την κατάκτηση του τίτλου στη Στοκχόλμη.  Η πόλη στην οποία ξεκίνησε το «μαγικό» ταξίδι του Ελληνα τενίστα, με τον συμπατριώτη μας το 2018 να κατακτά στη σουηδική πρωτεύουσα το πρώτο του τρόπαιο σε επίπεδο ATP.

Ο 24χρονος μετά την παρουσία του στον τελικό του 500άρι τουρνουά της Αστάνα, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-0, ταξίδεψε στην Στοκχόλμη με στόχο τον τίτλο. Μέχρι τώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει κάνει τη… μισή δουλειά. Απέναντι στον 19χρονο Δανό θέλει να την ολοκληρώσει και να κατακτήσει τον τίτλο. Τον 10ο στην καριέρα του.

Διαβάστε επίσης: Η κλήρωση του Τσιτσιπά για το ATP 500 της Βιέννης

Αυτός θα είναι ο 23ος τελικός του Ελληνα τενίστα (σ.σ σε οποιαδήποτε κατηγορία) σε επίπεδο ATP, με τον συμπατριώτη μας να έχει κατακτήσει συνολικά 9 τρόπαια (9-14). Τα δύο από αυτά ήταν φέτος σε Μόντε Κάρλο (Masters 1000) και Μαγιόρκα (ATP 250), ενώ μέσα στο 2022 ο συμπατριώτης μας αγωνίστηκε επίσης στους τελικούς σε Ρότερνταμ (ATP 500), Ρώμη (Masters 1000), Σινσινάτι (Masters 1000) και Αστάνα (ATP 500).

Στο Ρότερνταμ ηττήθηκε από τον Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ (6-4, 6-2), στη Ρώμη και στην Αστάνα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-0, 7-6 (5) και 6-3, 6-4 αντίστοιχα και στο Σινσινάτι από τον Μπόρνα Τσόριτς με 7-6 (0), 6-2. Αυτή τη φορά θα βρει απέναντί του τον Δανό, Χόλγκερ Ρουν, Νο. 27 στην παγκόσμια κατάταξη. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου τένις. Έναν τενίστα τον οποίο οι ειδικοί θεωρούν ως το επόμενο next best thing.

Ο 19χρονος ξεκίνησε τη σεζόν στο Νο. 103 (3/1/2022) και μέσα σε 10 μήνες μπήκε στο top-30, έχοντας πλέον ως στόχο το top-20 και ως milestone το top-10. Ο Δανός μάλιστα φέτος κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο σε επίπεδο ATP. Ηταν στο τουρνουά που έγινε στο Μόναχο. Στον τελικό της γερμανικής διοργάνωσης αντιμετώπισε τον Μπότικ Βαν Ντε Ζάντσχουλπ, με τον Ολλανδό, πάντως, να αποχωρεί στα μέσα του πρώτου σετ (3-4), λόγω τραυματισμού.

Απέναντι στον Τσιτσιπά θα ψάξει τον δεύτερο τίτλο του. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα κοντραριστούν οι δύο τενίστες. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Μάιο για τους «16» του Ρολάν Γκαρός. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Δανός έκανε την… έκπληξη και απέκλεισε τον Ελληνα τενίστα με 3-1 σετ (7-5, 3-6, 6-3, 6-4). Ο νεαρός πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά, αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκε από τον Κάσπερ Ρουντ με 3-1 σετ (6-1, 4-6, 7-6 [2], 6-3).

Ο Στέφανος στον τελικό της Στοκχόλμης θέλει να πάρει… εκδίκηση για την ήττα στο γαλλικό όπεν. Μια ήττα που πόνεσε πολύ ψυχολογικά τον Ελληνα τενίστα. Όμως, ο συμπατριώτης μας στο σημερινό παιχνίδι δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον Χόλγκερ Ρουν, αλλά και τον Πάτρικ Μουράτογλου! Ο 19χρονος Δανός λίγες ημέρες πριν ταξιδέψει στην Σκανδιναβία για να λάβει μέρος στο τουρνουά της σουηδικής πρωτεύουσας, με ανάρτησή του στα social media ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον πρώην προπονητή της Σερένα Γουίλιαμς, αλλά και έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του τένις.

Ο Ελληνογάλλος προπονητής εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Σιμόνα Χάλεπ υποβλήθηκε σε εγχείρηση στη μύτη (σ.σ η Ρουμάνα τενίστρια πιάστηκε και ντοπέ πριν από λίγες ημέρες) και ξεκίνησε συνεργασία μέχρι το τέλος της σεζόν με τον Δανό. Ο Πάτρικ Μουράτογλου, όμως, εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται ως advisor και στο προπονητικό τιμ του Τσιτσιπά!

Ο Ελληνας τενίστας προπονείται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν στην ακαδημία που έχει ο πολύπειρος πολύπειρος κόουτς στη γαλλική Ριβιέρα, ενώ ο 52χρονος έχει ρόλο συμβούλου στο προπονητικό τιμ του Στέφανου και δίνει συμβουλές στον πατέρα του και προπονητή του, Απόστολο. Πολλές φορές τον βλέπουμε να βρίσκεται στο box του 24χρονου στα διάφορα τουρνουά που αγωνίζεται ο συμπατριώτης μας ανά τον κόσμο (σ.σ κυρίως στα Grand Slams), ενώ αρκετά συχνά κάνει αναρτήσεις στα social media για τον Τσιτσιπά.

Αυτή τη φορά ο Πάτρικ Μουράτογλου δεν θα είναι σύμμαχος του Ελληνα τενίστα, αλλά… εχθρός του συμπατριώτη μας και θα κάνει τα πάντα για να τον σταματήσει και να οδηγήσει τον Χόλγκερ Ρουν στον τίτλο. Ο Ελληνογάλλος προπονητής γνωρίζει καλά τα δυνατά, αλλά και αδύνατα σημεία του παιχνιδιού του Στέφανου Τσιτσιπά και είναι σίγουρο ότι θα δώσει στον Δανό τενίστα όλα όσα χρειάζεται για να «καταστρέψει» το παιχνίδι του 24χρονου.

Ο συμπατριώτης μας όμως έχει την ποιότητα και πλέον και την εμπειρία για να καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια που θα του βάλουν οι Ρουν και Μουράτογλου και να κατακτήσει τον τίτλο στην Στοκχόλμη. Στην πόλη που πήρε τον πρώτο του τίτλου (2018), να πανηγυρίσει μετά από τέσσερα χρόνια το 10ο τρόπαιο της καριέρας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ