Πόσους τελικούς έχουν χάσει Τσιτσιπάς και Σάκκαρη (vids)

Πόσους τελικούς έχουν χάσει Τσιτσιπάς και Σάκκαρη (vids)

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έφτασαν στους τελικούς σε Στοκχόλμη και Γουαδαλάχαρα, αλλά ηττήθηκαν από Χόλγκερ Ρουν και Τζέσικα Πεγκούλα αντίστοιχα.

Εφτασαν μέχρι την πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαν! Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη αγωνίστηκαν στους τελικούς των τουρνουά που πραγματοποιήθηκαν σε Στοκχόλμη και Γουαδαλαχάρα αντίστοιχα, αλλά δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν τα τρόπαια, με τον 24χρονο να χάνει από τον Χόλγκερ Ρουν και την 27χρονη από την Τζέσικα Πεγκούλα. Ο Ελληνας τενίστας έπεσε στην… παγίδα του Πάτρικ Μουράτογλου και έχασε από τον Δανό με 2-0, ενώ με το ίδιο σκορ ηττήθηκε και η συμπατριώτισσά μας από την Αμερικανίδα.

Αυτός ήταν ο 7ος τελικός για τον Τσιτσιπά μέσα στο 2022, με τον Στέφανο να έχει ρεκόρ 2-5. Συγκεκριμένα, κατέκτησε τους τίτλους σε Μόντε Κάρλο (1000άρι) και Μαγιόρκα (250άρι), αλλά ηττήθηκε στους τελικούς σε Ρότερνταμ (ATP 500), Ρώμη (Masters 1000), Σινσινάτι (Masters 1000), Αστάνα (ATP 500) και Στοκχόλμη (ATP 250). Ο τελικός στη σουηδική πρωτεύουσα ήταν συνολικά ο 24ος τελικός του Ελληνα τενίστα (σ.σ σε οποιαδήποτε κατηγορία) σε επίπεδο ATP, με τον συμπατριώτη μας να έχει πλέον ρεκόρ 9-15.

Διαβάστε επίσης: Τσιτσιπάς: Η παράξενη δήλωση για τους γονείς του μετά τον χαμένο τελικό (vid)

Οι χαμένοι τελικοί του Τσιτσιπά ανά έτος

2018: Βαρκελώνη, Καναδάς
2019: Ντουμπάι, Μαδρίτη, Πεκίνο,
2020: Ντουμπάι, Αμβούργο
2021: Ακαπούλκο, Βαρκελώνη, Ρολάν Γκαρός,
2022: Ρότερνταμ, Ρώμη, Σινσινάτι, Αστάνα, Στοκχόλμη

Οι τίτλοι του Στέφανου ανά έτος:

2018: Στοχκόλμη
2019: Μασσαλία, Εστορίλ, ATP Finals
2020: Μασσαλία
2021: Μόντε Κάρλο, Λυόν
2022: Μόντε Κάρλο, Μαγιόρκα

Το 2022 είναι η χειρότερη χρονιά του Στέφανου, όσον αφορά τους χαμένους τελικούς, ενώ η καλύτερη όσον αφορά τους τίτλους είναι το 2019, όταν κατέκτησε τρία τρόπαια.

Ενας τίτλος, 6 χαμένοι τελικοί

Οσον αφορά στην Μαρία Σάκκαρη, η 27χρονη μέχρι τώρα στην καριέρα της έχει βρεθεί συνολικά σε 7 τελικούς, με τη συμπατριώτισσά μας να έχει ρεκόρ 1-6, μετά και την ήττα από την Τζέσικα Πεγκούλα στην Γουαδαλαχάρα.

Οι χαμένοι τελικοί της Μαρίας ανά έτος:

2018: Σαν Χοσέ
2021: Οστράβα
2022: Αγία Πετρούπολη, Indian Wells, Πάρμα, Γουαδαλαχάρα.

Ο μοναδικός τίτλος που έχει κατακτήσει ήταν το 2019 στο Ραμπάτ του Μαρόκο, κερδίζοντας στον τελικό την Γιοχάνα Κόντα με 2-1 σετ.

Το βλέμμα σε ATP και WTA Finals

Η Μαρία μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στη Γουαδαλαχάρα, αλλά με την εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε στο μεξικάνικο τουρνουά και ειδικά με τη νίκη που πέτυχε απέναντι στην Βερόνικα Κουντερμέτοβα, κατάφερε να προκριθεί στα WTA Finals. Στον τελικό των τελικών, όπου θα αγωνιστούν οι οκτώ κορυφαίες τενίστριες της σεζόν. Φέτος, η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Τέξας των ΗΠΑ (31/10 – 7/11).

Στα αντίστοιχα Finals της ATP θα λάβει μέρος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Ελληνα τενίστα να ψάχνει τον δεύτερο τίτλο στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Φέτος, όπως και πέρσι, το τουρνουά θα διεξαχθεί στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Τορίνο (13/11 – 20/11).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ