Θλίψη στον χώρο του τένις: Απεβίωσε διάσημος Αμερικανός προπονητής

Θλίψη στον χώρο του τένις: Απεβίωσε διάσημος Αμερικανός προπονητής

Στο πένθος βυθίστηκε ο κόσμος του τένις, με τον Νικ Μπολετιέρι να φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών, ο θρυλικός προπονητής του τένις, Νικ Μπολετιέρι, του οποίου η διάσημη ακαδημία τένις στη Φλόριντα άλλαξε το πρόσωπο του παιχνιδιού, βγάζοντας μερικούς από τους σπουδαιότερους παίκτες του.

Γιος Ιταλών μεταναστών, ο Μπολετιέρι υπηρέτησε στον στρατό των ΗΠΑ και παράτησε τη νομική για να γίνει προπονητής, διαμορφώνοντας την καριέρα κορυφαίων ονομάτων όπως οι Αντρέ Αγκάσι, Σερένα και Βένους Γουίλιαμς, Μόνικα Σέλες και Μαρία Σαράποβα.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβες» από την ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά το σκάνδαλο στο Αιγάλεω

Ένας πρωτοπόρος μέντορας, που προπόνησε δέκα αθλητές που βρέθηκαν στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, εισήχθη στο Διεθνές Hall of Fame του τένις το 2014.

«Σας ευχαριστώ για τον χρόνο, τη γνώση, τη δέσμευση, την τεχνογνωσία, την προθυμία να μοιραστείτε τις δεξιότητές σας, το προσωπικό σας ενδιαφέρον να με καθοδηγήσετε και να μου δώσετε την καλύτερη ευκαιρία να ακολουθήσω τα όνειρά μου», έγραψε ο διευθυντής του τουρνουά Indian Wells και πρώην Νο2, Γερμανός Τόμι Χαας. «Ήσουν ονειροπόλος και πρωτοπόρος στο άθλημά μας, πραγματικά μοναδικός».

Η Γερμανίδα Σαμπίνε Λιζίτσκι, φιναλίστ του Wimbledon του 2013, είπε ότι ο Μπολετιέρι «είχε διαμόρφωσε το παιχνίδι του τένις»: «Έχετε δώσει σε τόσα πολλά παιδιά ένα μέρος να δουλέψουν για το όνειρό τους. Υποστηρίζοντάς τα με τις γνώσεις σας και την πεποίθηση ότι όλα είναι δυνατά. Είχα την τύχη να είμαι μία από αυτούς», έγραψε στο Twitter. «Θα λείψεις πολύ!»

«Πέρα από το ότι ήσουν ο καλύτερος προπονητής ποτέ, ήσουν τόσο ευγενικός με εμένα, τους γονείς μου και τα αδέρφια μου… αυτό σήμαινε για μένα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είχες μεγάλη καρδιά και όρεξη για ζωή», είπε η πρώην Νο1 στις γυναίκες, Κρις Έβερτ.

Ο Πάτρικ Μουράτογλου, ένας άλλος γνωστός προπονητής που συνεργάστηκε επίσης με τη Σερένα Γουίλιαμς, είπε ότι η οικογένεια του τένις έχασε μια σημαντική προσωπικότητα, όπως ο Μπολετιέρι: «Κάποιος που έκανε τον κλάδο μας να αναπτυχθεί και άνοιξε ευκαιρίες για προπονητές και παίκτες», είπε. «Θα θυμόμαστε τον πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο που ήσουν και θα μας λείψεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ