Το πιο ενδιαφέρον πρότζεκτ του ελληνικού τένις: Το ΟΑΚΑ, ο Τσιτσιπάς και η ευκαιρία για 20.000 κόσμο! (pic+vid)

Το πιο ενδιαφέρον πρότζεκτ του ελληνικού τένις: Το ΟΑΚΑ, ο Τσιτσιπάς και η ευκαιρία για 20.000 κόσμο! (pic+vid)

Το κλειστό του ΟΑΚΑ τον ερχόμενο Φεβρουάριο (4-5/2) θα μετατραπεί σε γήπεδο τένις (indoor hard) για τις ανάγκες της εθνικής ομάδας ανδρών.

Σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση προχωράει η ομοσπονδία τένις, με την ΕΦΟΑ να επιλέγει το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για τα ματς της Εθνικής ομάδας ανδρών με το Εκουαδόρ (4-5/2) για τα πλέι-οφ της 1ης κατηγορίας του Davis Cup.

Η Ελλάδα, ως διοργανώτρια, μπορούσε να επιλέξει την πόλη διεξαγωγής των αγώνων, αλλά και την επιφάνεια στην οποία θα πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις με το Εκουαδόρ, με την ομοσπονδία να επιλέγει τελικά το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι.

Διαβάστε επίσης: Πετυχημένη ή αποτυχημένη η φετινή σεζόν για τον Τσιτσιπά; (vids+pics)

Όπως έγινε γνωστό από το Davis Cup (σ.σ διοργανώτρια αρχή), τα ματς της γαλανόλευκης με το Εκουαδόρ θα διεξαχθούν στο κλειστό του ΟΑΚΑ, το οποίο θα μετατραπεί σε γήπεδο τένις για τις ανάγκες της εθνικής ομάδας. Το παρκέ του μπάσκετ θα αφήσει τη θέση του σε ένα indoor hard court, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη Ιανουαρίου (31/1), προκειμένου οι τενίστες των δύο χωρών να προλάβουν να κάνουν προπονήσεις.

Ένα πρωτόγνωρο για την Ελλάδα πρότζετ και άκρως ενδιαφέρον, το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό τένις, το οποίο ήδη έχει κάνει άλματα προόδου από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία της ΕΦΟΑ ο Δημήτρης Σταματιάδης.

Η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά αναμένεται να αποτελέσει για μια ακόμα φορά πόλο έλξης για τους λάτρεις του τένις και είναι δεδομένο ότι το ΟΑΚΑ θα γεμίσει από κόσμο το διήμερο 4 και 5 Φεβρουαρίου, όταν η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Εκουαδόρ και θα διεκδικήσει την άνοδό στην 1η κατηγορία του Davis Cup, για πρώτη φορά από το 2004!

Οι αγώνες ξεκινήσουν στις 11 το πρωί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και στις 12 το μεσημέρι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. Οι ομάδες θα δώσουν πέντε αγώνες (σ.σ τέσσερις μονούς και έναν διπλό) και ο νικητής του tie θα κριθεί στις τρεις νίκες. Οι αγώνες θα είναι best-of-three (σ.σ δύο κερδισμένα σετ). Το Σάββατο θα γίνουν οι δύο πρώτοι αγώνες των μονών, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το διπλό και τα δυο υπόλοιπα μονά, εφόσον χρειαστεί.

Μια πάρα πολύ μεγάλη πρόκληση για το ελληνικό τένις, που θα έχει για μια ακόμα φορά μπροστάρη τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά και για την ελληνική ομοσπονδία, η οποία θα κληθεί να υλοποιήσει ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα πρότζεκτ.

Ένα πρότζεκτ το οποίο βασίζεται πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα και δείχνει την επιθυμία του προέδρου της ΕΦΟΑ, Δημήτρη Σταματιάδη, να ανεβάσει επίπεδο το εγχώριο τένις και να φέρει το άθλημα πιο κοντά στον κόσμο, που ανυπομονεί να δει από κοντά τον Στέφανο Τσιτσιπά. Υπενθυμίζουμε ότι ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας, μιλώντας αποκλειστικά στο «10», είχε εκφράσει την επιθυμία του για τη διεξαγωγή τουρνουά τένις στο Παναθηναϊκό Στάδιο!

Θυμηθείτε πώς είχε μετατραπεί το 2018 το γήπεδο της Λιλ (Stade Pierre Mauroy) σε γήπεδο τένις και είχε φιλοξενήσει τους αγώνες της Γαλλίας με την Κροατία για το Davis Cup.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ