Τένις : Με ηγέτιδα τη Σάκκαρη η Ελλάδα στη μάχη ανόδου του Fed Cup

Τένις : Με ηγέτιδα τη Σάκκαρη η Ελλάδα στη μάχη ανόδου του Fed Cup

Η Μαρία Σάκκαρη θα ηγηθεί της προσπάθειας για την άνοδο και μαζί της θα είναι, η 21χρονη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η 26χρονη Ελένη Κορδολαίμη και η 18χρονη Εμμανουέλα Αντωνάκη.

Η Ελλάδα ρίχνεται στη μάχη ανόδου του Fed Cup και είχε την τύχη να να κληρωθεί στον Α’ όμιλο των τριών ομάδων και με αντιπάλους την Αίγυπτο, που θα αντιμετωπίσει σήμερα και την επικεφαλής Δανία, που θα αντιμετωπίσει αύριο. Το «μεγάλο όνομα», η Καρολίν Βοζνιάκι, Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης θα απουσιάσει κι έτσι τα πάντα είναι ανοιχτά για την 1η θέση, που οδηγεί στα πλέι-οφ (21/4).

Στον Β’ όμιλο αγωνίζονται η επικεφαλής Νορβηγία και οι Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λουξεμβούργο, Ισραήλ.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη, Νο. 49 στον κόσμο, θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας και μαζί της θα είναι, η 21χρονη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (Νο. 171), η 26χρονη Ελένη Κορδολαίμη (Νο. 504) και η 18χρονη Εμμανουέλα Αντωνάκη (Νο. 1212), η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας. Ο αρχηγός και προπονητής Τάκης Μπαβέλας θεωρεί ότι είναι η καλύτερη Εθνική των τελευταίων χρόνων και η πίστη για την επίτευξη του στόχου είναι διάχυτη στις τάξεις της ελληνικής ομάδας.

Το σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά

Σε κάθε αγώνα ανάμεσα σε δύο ομάδες, γίνονται τρεις αναμετρήσεις. Αρχικά παίζουν οι τενίστριες που έχουν δηλωθεί ως Νο. 2 των ομάδων τους, στην συνέχεια αυτές που έχουν δηλωθεί ως Νο. 1 και στο τέλος διεξάγεται το διπλό. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα πάρει δύο νίκες.

Οι ομάδες που θα βγουν πρώτες στους δύο ομίλους, θα αντιμετωπίσουν στα πλέι-οφ «χιαστί» τις ομάδες που θα πάρουν την 2η θέση (Α1-Β2 & Β1-Α2). Οι δύο νικήτριες προκρίνονται στο 1ο γκρουπ της Ευρωαφρικανικής ζώνης, ενόψει του Fed Cup 2019.

Οι ομάδες που θα πάρουν την 3η θέση στους δύο ομίλους, θα παίξουν πλέι-άουτ και η ηττημένη μαζί με την ομάδα που θα πάρει την 4η θέση στον Β? όμιλο, υποβιβάζονται στο 3ο γκρουπ της Ευρωαφρικανικής ζώνης. Κοινώς από τους αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τατόι, δύο ομάδες προβιβάζονται, δύο υποβιβάζονται και οι υπόλοιπες παραμένουν στην ίδια κατηγορία.

Ωστόσο, εκκρεμεί το ζήτημα της Μολδαβίας, που δεν εμφανίστηκε στους αγώνες και η ITF θα αποφασίσει για την τύχη της. Ενδέχεται να τιμωρηθεί με υποβιβασμό και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να την «γλιτώσει» η ομάδα που θα χάσει στο πλέι-άουτ.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Τσεχία και την δεκάδα του 1ου γκρουπ του Fed Cup συμπληρώνουν οι ΗΠΑ, Γαλλία, Λευκορωσία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Ρωσία, Βέλγιο και Ρουμανία.

Οι αντίπαλοι της Ελλάδας

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 63η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, η Αίγυπτος στην 61η θέση και η Δανία, που είναι επικεφαλής του ομίλου, στην 51η θέση.

Την ομάδα της Δανίας συνθέτουν η Κάρεν Μπαρίτζα (25 ετών, Νο. 591), η Έμιλι Φρανκάτι (20 ετών, Νο. 667), η Κλάρα Τάουσον (15 ετών, Νο. 729), που θεωρείται από πολλούς το ανερχόμενο. «αστέρι» του παγκόσμιου τένις και η Μαρία Γέσπερσεν (26 ετών, – ). Αρχηγός είναι ο Γενς Άνκερ Άντερσεν.

Την ομάδα της Αιγύπτου συνθέτουν η Σάντρα Σαμίρ (20 ετών, Νο. 397), η Λαμίς Αμπντέλ Αζίζ (19 ετών, Νο. 914), η Ντοάν Αμπό Χαμπαγκά (21 ετών, – ) και η Ρανά Σερίφ Αχμέντ (23 ετών, – ). Αρχηγός είναι ο Μοχάμεντ Βαφά Ραμαντάν.

Η επικεφαλής του άλλου ομίλου Νορβηγία, βρίσκεται στην 58η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και την ομάδα της συνθέτουν η Ούλρικε Εϊκέρι (25 ετών, Νο. 206), η Μέλανι Στόκε (21 ετών, Νο. 263), η Μαλένε Χέλγκο (18 ετών, Νο. 733) και η Άστριντ Βάνια Μπρούνε Όλσεν (18 ετών, Νο. 1020). Αρχηγός είναι ο Ρόμπερτ Γκούσταφσον.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη βρίσκεται στην 62η θέση και έχει ως κορυφαία παίκτρια την Ντέα Χερντζέλας (21 ετών, Νο. 410), ενώ το Ισραήλ βρίσκεται στην 67η θέση και έχει ως κορυφαία παίκτρια την Γιούλια Γκλούσκο (28 ετών, Νο. 240) και το Λουξεμβούργο βρίσκεται στην 71η θέση και έχει ως κορυφαία παίκτρια την Μάντι Μινέλα (32 ετών, Νο. 299).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ