Τζόκοβιτς: «Σε εξαιρετική κατάσταση ο Τσιτσιπάς»

Τζόκοβιτς: «Σε εξαιρετική κατάσταση ο Τσιτσιπάς»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον μεγάλο τελικό του Australian Open, με τον Σέρβο τενίστα να αναφέρεται στη μονομαχία με τον Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νικώντας με 7-5, 6-1, 6-2 τον Τόμι Πολ μέσα σε 2 ώρες και 20 λεπτά, προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (29/1) τον Στέφανο Τσιτσιπά (νωρίτερα κέρδισε τον Κάρεν Κατσάνοφ με 7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-3), κυνηγώντας τον 10ο τίτλο του στη Μελβούρνη, το 22ο Grand Slam στην καριέρα του, αλλά και την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ATP. Μία θέση όπου έτσι κι αλλιώς θα βρεθεί ο νικητής του τελικού στο Australian Open, «εκθρονίζοντας» τον Κάρλος Αλκαράθ.

«Φυσικά αυτό προσθέτει επιπλέον σημασία», είπε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος προηγείται του Τσιτσιπά με 10-2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. «Το να κερδίζεις Grand Slam και να είσαι το Νο 1 στον κόσμο είναι ίσως οι δύο μεγαλύτερες κορυφές που μπορείς να ανέβεις ως επαγγελματίας τενίστας. Ας δούμε τι θα συμβεί», τόνισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που δείχνει έτοιμος για τον τελικό με τον Έλληνα πρωταθλητή, θέλοντας να επιστρέψει στο Νο 1 για πρώτη φορά από τις 6 Ιουνίου:

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ο «χορός» του Μαρσέλο με την μπάλα (vid)

«Σέβομαι πολύ τον Τσιτσιπά», είπε. «Έχει βελτιωθεί με τα χρόνια. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιδιά εκτός γηπέδων, με πολλά ενδιαφέροντα, το χτένισμά του και όλα, αλλά την Κυριακή είναι μία δουλειά και για τους δυο μας. Ας νικήσει ο καλύτερος παίκτης», πρόσθεσε ο Τζόκοβιτς, επτά φορές Νο 1 στο τέλος της χρονιάς, έχοντας περάσει 373 εβδομάδες στην πρώτη θέση στον κόσμο σε όλη την καριέρα του, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία.

Όταν συναντήθηκαν οι δύο τους στον τελικό του Roland Garros του 2021, ο Τζόκοβιτς βρέθηκε δύο σετ πίσω και χρειάστηκε μία μεγάλη ανατροπή για να φτάσει στον τίτλο: «Νομίζω ότι ήταν η πρώτη φορά που επέστρεψα από δύο σετ για να κατακτήσω έναν τελικό Grand Slam. Ήταν επίσης ο πρώτος του τελικός Grand Slam. Ήταν μια πραγματικά σωματική, συναισθηματική, ψυχική μάχη, όπως είναι πάντα με τον Στέφανο», τόνισε ο Σέρβος πρωταθλητής.

Παρά το γεγονός ότι έκανε 24 αβίαστα λάθη στο εναρκτήριο σετ, ο Τζόκοβιτς ανέκτησε την ψυχραιμία του: «Είχαμε και οι δύο βαριά πόδια στο ξεκίνημα. Ήμουν πραγματικά τυχερός που κατάφερα να συγκρατήσω τα νεύρα μου προς το τέλος του πρώτου σετ. Ήταν βασικό. Μετά από αυτό άρχισα να περνάω περισσότερο την μπάλα, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα σε έναν ακόμα τελικό», πρόσθεσε.

Η σημερινή νίκη επέκτεινε το σερί νικών του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open σε 27 αγώνες. Στη Rod Laver Arena ο 35χρονος Σέρβος σήκωσε για πρώτη φορά το τρόπαιο του Australian Open το 2008. «Σημαίνει τα πάντα, ειδικά σε αυτό το σημείο της καριέρας μου. Χρειάζομαι αυτή την ενέργεια και είμαι πραγματικά ευγνώμων που έχω ακόμα αρκετή δύναμη στα πόδια μου για να μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο σε ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα τένις στον κόσμο», συμπλήρωσε ο Τζόκοβιτς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ