Πάλεψε, έχασε, αλλά το μέλλον τού ανήκει!

Πάλεψε, έχασε, αλλά το μέλλον τού ανήκει!

Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε, έβαλε τα δυνατά του απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ, Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στον τελικό του Όπεν της Βαρκελώνης με 2-0 σετ.

Μόνο περηφάνια για τον Στέφανο Τσιτσιπά! Ο Ελληνας τενίστας λύγισε στον τελικό του Οπεν της Βαρκελώνης απέναντι στον «θρυλικό» Ράφαελ Ναδάλ (2-0 σετ), αλλά με την εκπληκτική εβδομάδα που πραγματοποίησε έδειξε ότι το μέλλον τού ανήκει!

Ο 19χρονος, ο οποίος θα κάνει άλματα στην παγκόσμια κατάταξη και θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην πρώτη 50άδα, πλήρωσε ακριβά τα πολλά αβίαστα λάθη που έκανε, δίνοντας εύκολους πόντους στον Ναδάλ.

Ο Ισπανός τενίστας έτρεξε στη baseline τον «Τσιτσιφάστ», του δημιούργησε πολλά προβλήματα με τα βαριά χτυπήματά του και έφτασε στη νίκη. Ο Ράφα κατέκτησε το Οπεν της Βαρκελώνης για 3η σερί χρονιά και 11η συνολικά στην καριέρα του!

Ξεκίνησε καλά, αλλά πληγώθηκε από τα λάθη

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά, κρατώντας με ευκολία το σερβίς του. Ο Ράφα μετά τους πρώτους αναγνωριστικούς πόντους, ανέβασε την απόδοσή του, έτρεξε τον Ελληνα τενίστα, εκμεταλλεύτηκε τα αβίαστα λάθη του και προηγήθηκε 2-1 με μπρέικ. Ο Ναδάλ παρέμεινε πιστός στο πλάνο του, συνέχισε να τρέχει από γωνία σε γωνία τον Στέφανο, ο οποίος δεν είχε τις απαντήσεις που χρειαζόταν στα βαριά χτυπήματα του αντιπάλου του. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Στέφανο, όταν ο Ισπανός προηγήθηκε 5-1 με διπλό μπρέικ. Ο συμπατριώτης μας μείωσε σε 5-2, αλλά το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε το game που σέρβιρε και προηγήθηκε με 1-0 σετ.

Ο Ράφα με τον αέρα του φαβορί μπήκε δυνατά και στο δεύτερο σετ, πίεσε, έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά και προηγήθηκε με 1-0. Τα επόμενα games ήταν μονόλογος του Ναδάλ, με τον Ιβηρα να κάνει νέο μπρέικ το 3-0. Στο game που σέρβιρε ο Ράφα ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να απαντήσει, είχε τρία μπρέικ πόιντς, αλλά δεν τα μετουσίωσε σε game, με αποτέλεσμα να γίνει το 4-0. Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι για τον θρυλικό Ισπανό τενίστα, ο οποίος έφτασε στο 6-1 και έκανε το 2-0 στα σετ.

Ο Στέφανος ηττήθηκε στον τελικό, αλλά η πορεία του στο Οπεν της Βαρκελώνης θα μνημονεύεται για αρκετά χρόνια. Σπουδαίες εμφανίσεις και μεγάλες νίκες, οι οποίες πρέπει να αποτελέσουν παρακαταθήκη για το μέλλον…

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ