Δύσκολες προκρίσεις για τα δύο φαβορί του Wimbledon

Δύσκολες προκρίσεις για τα δύο φαβορί του Wimbledon

Οι Κάρλος Αλκαράθ και Ντανίλ Μεντβέντεφ, αν και ζορίστηκαν προκρίθηκαν στην φάση των «16» του τουρνουά Wimbledon.

Ο Κάρλος Αλκαράθ ζορίστηκε απέναντι στο Νίκολας Τζάρι, αλλά τελικά επικράτησε με 3-1 και προκρίθηκε στους «16» του Wimbledon, ενώ απόλυτα συνεπής με το ραντεβού του στον 4ο γύρο αποδείχθηκε και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος βρήκε τον τρόπο να λυγίσει με 3-1 τον Μάρτον Φούτσοβιτς.

Τέσσερις ώρες χρειάστηκε ο Αλκαράθ για να κάμψει την αντίσταση του Τζάρι (6-3, 6-7(6), 6-3, 7-5) και να εξασφαλίσει την παρουσία του στην 2η εβδομάδα του τρίτου Major της χρονιάς για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Διαβάστε επίσης: Η ρητή απόφαση Κορδόν, Μαρτίνεθ για Ιμπόρα, ο «σάπιος» Ορμπάιθ, τα 43 ματς και μια απορία

Ο 20χρονος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 41 winners και 30 αβίαστα λάθη, τελείωσε τις 21 από τις 29 προσεγγίσεις του στο φιλέ, ωστόσο για άλλη μια φορά παρουσίασε αδυναμία στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για μπρέικ, κλείνοντας με 5/14.

Πλέον ο Ισπανός και Νο.1 στην κατάταξη, περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του από την αναμέτρησης του Σάσα Σβέρεφ κόντρα στον Ματέο Μπερετίνι, ενώ αν καταφέρει να προκριθεί στους «8» θα αντιμετωπίσει ή τον Χόλγκερ Ρουν, ή τον νικητή της αναμέτρησης Τιαφό-Ντιμιτρόφ.

Από την άλλη, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, αν και βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ από τον Φούτσοβιτς, γύρισε τον… διακόπτη άμεσα, πήρε τα τρία επόμενα (4-6, 6-3, 6-4, 6-4) μετά από 3 ώρες και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τους «16» του τουρνουά για 2η φορά στην καριέρα.

Παράλληλα, ο Ρώσος τενίστας, με τη σημερινή του νίκη έφτασε τις 45 νίκες μέσα στο 2023. Εξήντα τρεις φορές ανέβηκε στο φιλέ ο Φούτσοβιτς, βγαίνοντας κερδισμένος τις 38 (60%), τελείωσε την αναμέτρηση με 34 winners, αλλά και 33 αβίαστα λάθη, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 8 ευκαιρίες για μπρέικ.

Ο Μεντβέντεφ πλέον θα κοντραριστεί με τον Λεχέτσκα για την πρόκριση στα προημιτελικά όπου ενδέχεται να βρει στον δρόμο του τον Στέφανο Τσιτσιπά, αν ο Έλληνας τενίστας συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και μετά τους Τιμ, Μάρεϊ και Τζέρε, επικρατήσει και του Αμερικανού Γιούμπανκς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ