Τζόκοβιτς: Ένα διαμάντι 24ων καρατίων και η… βαριά κληρονομιά

Τζόκοβιτς: Ένα διαμάντι 24ων καρατίων και η… βαριά κληρονομιά

Η βαριά κληρονομία των 24ων Grand Slams, ο πανηγυρισμός με φανέλα του Κόμπι Μπράιαντ και η απόλυτη κυριαρχία των τελευταίων χρόνων σε ένα ολόκληρο άθλημα. Αυτός, είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς...

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι από χθες τα ξημερώματα (Ελλάδας) ο νέος κάτοχος του US Open, μετά την «καθαρή» νίκη του απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ.

Ο 36χρονος Σέρβος συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Συνεχίζει να κυνηγάει ακόμη περισσότερα και κυριαρχεί σε ένα ολόκληρο άθλημα, στο οποίο η «βιομηχανία» του όλο-ένα και αναπτύσσεται περισσότερο. Και αυτός είναι ακόμη εκεί. Να εξελίσσει το παιχνίδι του με κάθε νέο δεδομένο.

Χθες έκανε κάτι πολύ παραπάνω από το να πάρει ένα Grand Slam και ένα US Open. Κατάφερε να φτάσει έναν αριθμό που πιθανώς να μην καταφέρει να τον πλησιάσει κανείς άλλος.

Ο χθεσινός τίτλος αποτελεί τον νούμερο 24, ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία που φτάνει σε έναν τέτοιο αριθμό, αφήνοντας τον Ράφαελ Ναδάλ στα 22 και τον Ρότζερ Φέντερερ στα 24.

Συνεχίζει την απίστευτη, την άπιαστη, την αδιανόητη κληρονομιά που άφησε στο άθλημα αυτή η τριάδα. Με τον Ελβετό να έχει αποσυρθεί και τον Ισπανό να μένει εκτός μέχρι νεωτέρας, ο Τζόκοβιτς συνεχίζει να γράφει στα 36 του χρόνια ιστορία, όντας και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση σωματικά.

Το ρεκόρ που κυνηγήσανε πολλοί, αλλά λίγοι έφτασαν «μια ανάσα»

Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε χθες το 24ο Grand Slam της καριέρας του και ταυτόχρονα το τρίτο μέσα στην χρονιά από τα τέσσερα συνολικά που διαθέτει η σεζόν.

Και αυτό που δεν κατάφερε να κερδίσει ήταν στο Λονδίνο και το Wimbledon, στο οποίο έχασε σε έναν από τους επικότερους τελικούς του αθλήματος από τον Κάρλος Αλκαράθ.

Μέσα στην σεζόν είχε πάρει το Australian Open απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά και το Roland Garros απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ.

Έχουν περάσει ακριβώς δύο χρόνια, από τότε που ξανά έφτασε μια ανάσα από το να κάνει το απόλυτο, δηλαδή το 4/4 σε Grand Slams τίτλους.

Μόνο ένας στην ιστορία του αθλήματος έχει καταφέρει κάτι ανάλογο. Ήταν ο σπουδαίος Ροντ Λέιβερ, ο οποίος το μακρινό 1962 είχε καταφέρει να ολοκληρώσει το άπιαστο ρεκόρ.

Από τότε έχουν φτάσει κοντά ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ, ενώ η φετινή είναι η τρίτη προσπάθεια του Τζόκοβιτς, η οποία εν τέλει μένει στις τρεις κατακτήσεις.

Ο Τζόκοβιτς δείχνει ικανός, ακόμη και αν του χρόνου βρεθεί στα 37 του χρόνια, να σπάσει το μυθικό αυτό ρεκόρ.

Το 24 για τον Τζόκοβιτς δεν είναι απλά τα Grand Slams του

Ο 36χρονος Σέρβος απέδειξε χθες γιατί είναι και κορυφαίος άνθρωπος. Συνδύασε την χώρα στην οποία κατέκτησε το τρόπαιο (ΗΠΑ) και το νούμερο των τίτλων του (24) και έφτιαξε την ιδανικότερη ιστορία.

Να φορέσει δηλαδή την φανέλα του Κόμπι Μπράιαντ στους πανηγυρισμούς του. Ενός από τους σημαντικότερους αθλητές όχι μόνο των ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρης της οικουμένης.

Σε μια από τις (πολλές) σημαντικές μέρες της επαγγελματικής του καριέρας, επέλεξε να το πανηγυρίσει με αυτόν τον τρόπο, γιατί πιθανότατα έτσι ένιωσε…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ