Το Νο.1 περνάει από το Αυστραλιανό Όπεν (vids)

Το Νο.1 περνάει από το Αυστραλιανό Όπεν (vids)

Όλα τα δεδομένα για τη μάχη Νόβακ Τζόκοβιτς – Κάρλος Αλκαράθ για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Είναι τα δύο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό Αυστραλιανό Οπεν. Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάρλος Αλκαράθ, με τους δύο τενίστες εκτός από το βαρύτιμο τρόπαιο να διεκδικούν στην Μελβούρνη και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Ο Νόλε δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού 18χρονου (6-2, 6-7 [5], 6-3, 6-4) και να πάρει την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν. Οσον αφορά στον Κάρλος Αλκαράθ, ο Ισπανός τενίστας θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (16/1) τον πολύπειρο Γάλλο, Ρισάρ Γκασκέ, με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση.

To buzzer beater του Λίλαρντ έδωσε το ματς της χρονιάς στους Μπακς – Αντετοκούνμπο vs Βεζένκοφ 143-142 (vid)

Η μάχη για το Νο.1

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εκτός από τον 11ο τίτλο του στο Αυστραλιανό Οπεν και το 25ο συνολικά σε επίπεδο Grand Slam, θα προσπαθήσει επίσης να κρατήσει την κορυφή στην παγκόσμια κατάταξη της ATP. Οι δύο τενίστες μπορεί να έχουν διαφορά 2.200 βαθμών, αλλά σε καμία περίπτωση ο Σέρβος δεν έχει εξασφαλισμένο το Νο.1. Κάτι που θα συμβεί εάν κατακτήσει τον τίτλο στη Μελβούρνη, είτε αν κάνει καλύτερη ή ίδια πορεία με τον Κάρλος Αλκαράθ, είτε εάν ο Ισπανός αποκλειστεί πριν από τα προημιτελικά της φετινής διοργάνωσης.

Πώς θα μείνει στο Νο.1 ο Τζόκοβιτς:

1) Αν ο Σέρβος κατακτήσει το Αυστραλιανό Οπεν
2) Αν φτάσει στον τελικό και δεν είναι εκεί ο Αλκαράθ.
3) Αν κάνει την ίδια ή καλύτερη πορεία από τον Ισπανό
4) Αν ο Αλκαράθ αποκλειστεί πριν τα προημιτελικά

Αντίθετα, ο Κάρλος Αλκαράθ για να ανέβει στο Νο.1 εάν πάει τουλάχιστον μέχρι τους «8» και κάνει καλύτερη πορεία από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Αν φτάσει στον τελικό και δεν είναι εκεί ο Σέρβος. Αν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά ο «Νόλε» χάσει στα προημιτελικά ή νωρίτερα.

Πώς θα ανέβει στο Νο.1 ο Αλκαράθ:

1) Αν κατακτήσει το Αυστραλιανό Οπεν
2) Αν φτάσει στον τελικό και δεν είναι εκεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς
3) Αν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά και ο Τζόκοβιτς αποκλειστεί στους «8» ή νωρίτερα
4) Αν φτάσει μέχρι τα προημιτελικά και ο Τζόκοβιτς αποκλειστεί νωρίτερα

«Δεν ήμουν τόσο καλά τις τελευταίες μέρες»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στις δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τον 18χρονο, Ντίνο Πρίζμιτς, τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες δεν ένιωθε τόσο καλά. «Δεν ήμουν τόσο καλά τις τελευταίες 4-5 μέρες. Μάλλον μπορείτε να το ακούσετε και στη φωνή μου, αλλά είναι αυτό που είναι. Απλά πρέπει να το αντιμετωπίσεις, να το αποδεχτείς και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Θα μιλήσω με την ομάδα μου, να δω αν μπορώ να αποφύγω την προπόνηση. Να κάνω μόνο ελαφριά δουλειά, λίγο γυμναστήριο, τζόκινγκ, κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις για να μείνω σε φόρμα. Πέρσι δεν έκανα καθόλου προπονήσεις τις ημέρες που δεν είχα αγώνες. Ήταν διαφορετικές συνθήκες γιατί είχα τραυματισμό. Τώρα έχω 2 μέρες μπροστά μου μέχρι τον επόμενο αγώνα», ανέφερε μεταξύ άλλων, προκαλώντας προβληματισμό στους θαυμαστές του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ