Η πρόβλεψη του Κύργιου και ο δύσβατος δρόμος του Τσιτσιπά (pic+vids)

Η πρόβλεψη του Κύργιου και ο δύσβατος δρόμος του Τσιτσιπά (pic+vids)

Ο Νικ Κύργιος προέβλεψε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κατακτήσει το φετινό Αυστραλιανό Οπεν, αλλά ο Ελληνας τενίστας έχει μπροστά του έναν… Γολγοθά!

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο παιχνίδι με τον Λούκα Βαν Άσε για τον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν, με τον συμπατριώτη μας να επικρατεί του Γάλλου με 3-0 σετ (6-3, 6-0, 6-4) και να παίρνει το εισιτήριο για τους «16».

Ο Έλληνας τενίστας μπήκε δυνατά στο κορτ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του, με αποκορύφωμα το δεύτερο σετ, το οποίο κατέκτησε χωρίς να χάσει γκέιμ.

Διαβάστε επίσης: Ο Μιλουτίνοφ MVP της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague

Ένα παιχνίδι στο οποίο είδαμε τον τενίστα που είχαμε απολαύσει τα προηγούμενα χρόνια να μεσουρανεί στο παγκόσμιο τένις και αποτελούσε φόβητρο για τους αντιπάλους του, ακόμα και για παίκτες του top-10 της κατάταξης, όπως είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Τους τελευταίους μήνες είχε αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα και χάσει τη δυναμική του, παρά το γεγονός ότι παρέμεινε σταθερά στις πρώτες θέσεις της ATP, αλλά πλέον φαίνεται πως τα έχει ξεπεράσει και είναι έτοιμος να κερδίσει σημαντικά παιχνίδια και να διεκδικήσει μέχρι τέλους τους τίτλους στις κορυφαίες διοργανώσεις τένις, όπως το Αυστραλιανό Οπεν.

Ο Νικ Κύργιος μάλιστα πριν από λίγες ώρες σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο «twitter», εξέφρασε την άποψή του ότι ο Ελληνας τενίστας θα κατακτήσει τον φετινό τίτλο. «Πιστεύω ότι ο Τσιτσιπάς θα πάρει το Αυστραλιανό Όπεν», ανέφερε ο ιδιόρρυθμος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος, όμως, γνωρίζει το τένις όσο λίγοι στον κόσμο.

Ο Τσιτσιπάς, πάντως, όταν ρωτήθηκε για την τοποθέτηση του Νικ Κύργιου, απάντησε: «Το εκτιμώ πολύ που το έγραψε αυτό, αλλά ταυτοχρόνως δεν του δίνω και μεγάλη σημασία, γιατί ξέρω ακριβώς που ήταν χθες το βράδυ. Για μένα είναι σημαντικό να συνεχίσω τη δική μου πορεία και να βαδίζω στο σωστό δρόμο. Σέβομαι τον Κύργιο, κάνει καλή δουλειά απ’ ότι μαθαίνω με τον σχολιασμό των αγώνων και γνωρίζει καλά το tour και τους παίκτες».

Φριτζ και… Τζόκοβιτς

Ο Ελληνας τενίστας, παρά την πολύ σπουδαία εμφάνιση που έκανε απέναντι στον Λούκα Βαν Άσε, κρατάει χαμηλά την μπάλα, καθώς γνωρίζει ότι έχει μπροστά του έναν… Γολγοθά να ανέβει. Στους «16» ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ, Νο. 12 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, ο οποίος στον τρίτο γύρο απέκλεισε με 3-1 σετ τον Φαμπιάν Μοροζάν. Αυτή θα είναι η 5η φορά που θα κοντραριστούν οι δύο τενίστες (3-1 ο Τσιτσιπάς) και δεύτερη στο Αυστραλιανό Οπεν, μετά από εκείνον τον επικό αγώνα στα 5 σετ που είχαν παίξει πριν δύο χρόνια, ξανά για τον 4ο γύρο, με νικητή τελικά τον Στέφανο.

Εάν ο συμπατριώτης μας καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αμερικανού, στους «8» του πρώτου χρονικά Grand Slam του 2024 θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, από τον οποίο είχε ηττηθεί στον περσινό τελικό της αυστραλιανής διοργάνωσης. Γι’ αυτό λοιπόν η πρόβλεψη του Νικ Κύργιου για κατάκτηση του τίτλου από τον Τσιτσιπά αποτελεί παράσημο για τον Στέφανο, αλλά τη δεδομένη στιγμή μοιάζει πολύ δύσκολη να επιβεβαιωθεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ