Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός ο Ντομινίκ Τιεμ (vids)

Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός ο Ντομινίκ Τιεμ (vids)

Ο Αυστριακός πέταξε έξω τη μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, Μάρκο Τσετσινάτο (3-0 σετ) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό Γκραντ Σλαμ.

Το εισιτήριο για τον τελικό του Ρολάν Γκαρός πήρε ο Ντομινίκ Τιεμ, μετά την άνετη επικράτηση επί του Μάρκο Τσεσινάτο με 3-0 σετ (7-5, 7-6(10), 6-1). Ο Αυστριακός νίκησε τον Ιταλό, ο οποίος ήταν η μεγάλη έκπληξη του φετινού τουρνουά, και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Γκραντ Σλαμ.

Ο Τιεμ με μπρέικ σε καθοριστικό σημείο του πρώτου σετ έκανε το 1-0 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Το δεύτερο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, με τον Τσετσινάτο μάλιστα να χάνει 3 σετ πόιντ. Ο Αυστριακός έμεινε όρθιος, πάλεψε και με 12-10 έκανε το 2-0. Στο τρίτο σετ ο Ιταλός κατέρρευσε, με το Νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης να πετυχαίνει την 35η νίκη του στη φετινή σεζόν και να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό.

Ο 24χρονος τενίστας πλέον περιμένει με αγωνία το παιχνίδι του Ράφαελ Ναδάλ με τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του. Ο Τιεμ είναι ο… κακός δαίμονας του Ράφαελ Ναδάλ, καθώς είναι ο μοναδικός τενίστας που έχει κερδίσει δύο φορές τον Ισπανό τα τελευταία δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, είχε επικρατήσει στη μάχη που έδωσαν πέρσι στο τουρνουά της Ρώμης, αλλά και φέτος στην αναμέτρηση για το Μάστερς της Μαδρίτης.

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ