Η κλήρωση της Σάκκαρη στο τουρνουά της Ντόχα και η ευκαιρία για το restart (vids)

Η κλήρωση της Σάκκαρη στο τουρνουά της Ντόχα και η ευκαιρία για το restart (vids)

Η Ελληνίδα τενίστρια θέλει να αφήσει πίσω της τους αποκλεισμούς σε Αυστραλιανό Όπεν και Άμπου Ντάμπι και να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στην Ντόχα.

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν, έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο United Cup, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την Ελληνίδα τενίστρια.

Η συμπατριώτισσά μας στο πρώτο τουρνουά του 2024 νίκησε τις Ντανιέλα Σίγκουελ (6-0, 6-1), Αννι Λέιλα Φερνάντες (7-6 [2], 6-3) και Αντζελίκ Κέρμπερ (6-0, 6-3), αλλά στα επόμενα δύο που αγωνίστηκε αποκλείστηκε πρόωρα. Στο Αυστραλιανό Οπεν ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο από την Ελίνα Αβανεσιάν (Νο. 74) με 6-4, 6-4 και στο Αμπου Ντάμπι στους «16» από την Σοράνα Κιρστέα (Νο. 26) με 6-2, 6-1. Χαμηλές πτήσεις που έφεραν αποκλεισμούς.

Ειδικά την Ελίνα Αβανεσιάν στο Αυστραλιανό Οπεν. Μια τενίστρια μετρίου επιπέδου.

Δύο εμφανίσεις που δεν είναι αντάξιες της ποιότητας και της εμπειρία της Μαρίας, με την Ελληνίδα τενίστρια να ψάχνει το restart και την επιστροφή στις νίκες, αρχής γενομένης από το τουρνουά της Ντόχα, όπου θα αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα.

Η Μαρία Σάκκαρη ως seeded player πέρασε bye τον πρώτο γύρο στην Ντόχα και στον δεύτερο είναι πολύ πιθανό να βρει μπροστά την ταλαντούχα Τσέχα, Λίντα Νόσκοβα, η οποία στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει κάποια τενίστρια από τα προκριματικά. Εάν η συμπατριώτισσά μας καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νόσκοβα, στον τρίτο γύρο θα αντιμετωπίσει κάποια εκ των Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, Αναστασία Ποτάποβα, Καρολίνα Πλίσκοβα ή Αννα Καλίνσκαγια. Στα προημιτελικά ο δρόμος της Σάκκαρη διασταυρώνεται με αυτόν της καλής της φίλης, Ονς Τζαμπέρ και στα ημιτελικά με τον αντίστοιχο της Ιγκα Σβίατεκ, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Στην άλλη πλευρά βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Κόκο Γκοφ και Ελενα Ριμπάκινα, τις οποίες η Ελληνίδα τενίστρια μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο στον τελικό.

Θα έρθουν τα αποτελέσματα

Η Μαρία δουλεύει πολύ σκληρά στις προπονήσεις και είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να έρχονται τα καλά αποτελέσματα και οι μεγάλες προκρίσεις. Απέδειξε και φέτος στο πρώτο τουρνουά και το έχει αποδείξει πολλές φορές και στο παρελθόν, ότι είναι τενίστρια top-10 και μπορεί να παίξει τένις κορυφαίου επιπέδου.

Αρκεί να παραμείνει ψύχραιμη μέσα στο κορτ, όταν θα βρεθεί αντιμέτωπη με δύσκολες καταστάσεις και με την πλάτη στον τοίχο. Να επιβληθεί στον εαυτό της και να μην αφήσει τα συναισθήματά της να την κυριαρχήσουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ