Τα ρεκόρ της Σβίατεκ, το ερωτηματικό για Σάκκαρη και η επόμενη μέρα για τον Τσιτσιπά (vids)

Τα ρεκόρ της Σβίατεκ, το ερωτηματικό για Σάκκαρη και η επόμενη μέρα για τον Τσιτσιπά (vids)

Η Σβίατεκ κατέκτησε τον τίτλο στην Ντόχα και έκανε μια σειρά από ρεκόρ – Το πρώτο τουρνουά της Σάκκαρη χωρίς τον Χιλ και η επόμενη δοκιμασία του Τσιτσιπά.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Ίγκα Σβίατεκ τον τελικό του 1000άρι τουρνουά της Ντόχα.

Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο επικράτησε με 2-0 σετ της φορμαρισμένης Ελενα Ριμπάκινα (7-6 [8], 6-2) και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο για το 2024. Η Πολωνή μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της στους «32» του Αυστραλιανού Οπεν από την Λίντα Νόσκοβα (3-6, 6-3, 6-4) επέστρεψε δυναμικά στο τουρ και πήρε το βαρύτιμο τρόπαιο στην Ντόχα. Στον δρόμο για τον τελικό απέκλεισε τις Σοράνα Κιρστέα (6-1, 6-1), Εκατερίνα Αλεξάντροβα (6-1, 6-4), Βικτόρια Αζαρένκα (6-4, 6-0) και Καρολίνα Πλίσκοβα (άνευ αγώνα), ενώ στον πιο κρίσιμο αγώνα του τουρνουά απέναντι στην Έλενα Ριμπάκινα, ξεδίπλωσε τη σπουδαία της κλάση και το πλούσιο ταλέντο της στο κορτ και έφτασε στη νίκη, χωρίς να χάσει σετ.

Διαβάστε επίσης: Ώρα τίτλου στο Ηράκλειο για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Η Σβίατεκ με τη νίκη απέναντι στην τενίστρια από το Καζακστάν έφτασε τους 18 τίτλους καριέρας, έχοντας μάλιστα 18-4 στους τελικούς.

Παράλληλα κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το τουρνουά της Ντόχα, μετά το 2022 και 2023. Πριν από δύο χρόνια είχε νικήσει την Ανέτ Κονταβέιτ με 6-2, 6-0 και πέρσι την Τζέσικα Πεγκούλα με 6-3. 6-0. Η Ίγκα έγινε η πρώτη τενίστρια που κατακτά το συγκεκριμένο τουρνουά τρεις συνεχόμενες φορές από το 2001.

Επίσης, έγινε η πρώτη τενίστρια μετά τη σπουδαία Σερένα Γουίλιαμς, που κατακτά ένα τουρνουά τρεις συνεχόμενες σεζόν. Η θρυλική Αμερικανίδα το 2013, το 2014 και το 2015 είχε κατακτήσει τρεις σερί φορές το βαρύτιμο τρόπαιο στο τουρνουά του Μαϊάμι.

Η Πολωνή έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες απέναντι σε top-5 τενίστριες, κάτι που έκανε για πρώτη φορά στην καριέρα της, ενώ μάλιστα έγινε η πρώτη τενίστρια μετά την Μπελίντα Μπέντσιτς (σ.σ το 2019) που πετυχαίνει 5 σερί νίκες απέναντι σε top-5 πριν κλείσει τα 23.

Σπουδαία ρεκόρ για την Σβίατεκ, που είναι αποφασισμένη να παραμείνει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, παρά το πρέσσινγκ της πρωταθλήτριας του Αυστραλιανού Οπεν 2024, Αρίνα Σαμπαλένκα, αλλά και της φορμαρισμένης, Ελενα Ριμπάκινα.

Χωρίς τον Χιλ η Σάκκαρη

Η δράση στο τουρ συνεχίζεται, με την Μαρία Σάκκαρη να βρίσκεται πλέον στο Ντουμπάι. Η Ελληνίδα τενίστρια, μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες από Ελίνα Αβενεσιάν (Αυστραλιανό Οπεν), Σοράνα Κιρστέα (Αμπου Ντάμπι) και Λίντα Νόσκοβα (Ντόχα), προχώρησε στη λύση της συνεργασίας της με τον επί σειρά ετών (σ.σ 6 χρόνια) προπονητή της, Τόμι Χιλ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAKKATTACK (@mariasakkari)

Ο Βρετανός δεν θα βρίσκεται στο box της Ελληνίδας τενίστριας στο τουρνουά του Ντουμπάι και πλέον το ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο νέος προπονητής της Μαρία Σάκκαρη. Ποιος θα βρίσκεται στο box της συμπατριώτισσάς και ποιος θα την καθοδηγεί από εδώ και πέρα. Ένα σημαντικό τουρνουά για την 28χρονη, η οποία την ερχόμενη Δευτέρα (19/2) θα βρεθεί εκτός top-10. Η Μαρία καλείται να βάλει φρένο στις σερί ήττες και να επιστρέψει στις νίκες.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες, στον δεύτερο γύρο του Ντουμπάι (σ.σ θα περάσει bye τον πρώτο), θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του παιχνιδιού Σινιάκοβα – Ναβάρο.

Το πρόγραμμα του Τσιτσιπά

Οσον αφορά στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Ελληνας τενίστας επιστρέφει στο τουρ, μετά τις ολιγοήμερες διακοπές που έκανε και τις «ανάσες» ξεκούρασης που πήρε, ύστερα από τα παιχνίδια του Davis Cup με τη Ρουμανία και την πρόκριση της Εθνικής ομάδας.

O συμπατριώτης μας τις επόμενες ημέρες θα αγωνιστεί στο τουρνουά τους Λος Κάμπος (19-24/2), ενώ στο πρόγραμμά του υπάρχει επίσης το αντίστοιχο τουρνουά του Ακαπούλκο (26/2 – 2/3), πριν αγωνιστεί στο Masters του Ιντιαν Γουέλς (4-17/3).

Ο Τσιτσιπάς, που την Δευτέρα (19/2) θα βγει εκτός top-10 για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια (σ.σ 2019), θέλει να πετύχει ένα σερί νικών, που θα τον επαναφέρει στην κορυφαία δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ