Δωρεάν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους παίκτες από την PTPA

Δωρεάν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους παίκτες από την PTPA

Σε αντίθεση με πολλά αθλήματα, οι παίκτες του τένις έπρεπε να προσέχουν τον εαυτό τους όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη πέρα από αυτό που τους παρέχεται επί τόπου στα τουρνουά.

Όλοι οι επαγγελματίες παίκτες του τένις θα έχουν 24ωρη πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα από την Ένωση Επαγγελματιών παικτών τένις (PTPA) που στοχεύει στην εξισορρόπηση των όρων ανταγωνισμού στην υγειονομική περίθαλψη.

Το PTPA, το οποίο ιδρύθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Βάσεκ Πόσπισιλ το 2020, ανέφερε ότι το πρόγραμμά του MedNet, το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο, θα συνδέσει τους παίκτες με ένα παγκόσμιο δίκτυο ειδικών για να τους παρέχει συνέχεια στη φροντίδα, αναφέρει το Reuters.

Σε αντίθεση με πολλά αθλήματα, οι παίκτες του τένις έπρεπε να προσέχουν τον εαυτό τους όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη πέρα από αυτό που τους παρέχεται επί τόπου στα τουρνουά.

Ο πρώην Νο.3 στον κόσμο Ντομινίκ Τιμ είπε ότι το πρόγραμμα θα ήταν ακριβώς αυτό που θα χρειαζόταν όταν ένα πρόβλημα καρπού το 2021 σταμάτησε την καριέρα του:

«Έπρεπε να φροντίσω τον εαυτό μου και αν δεν είχες ποτέ τέτοιο τραυματισμό στο παρελθόν, είναι πάντα δύσκολο γιατί φυσικά δεν έχεις επαφές με τους καλύτερους γιατρούς», είπε ο πρώην πρωταθλητής του U.S. Open

Έχοντας περάσει τους τελευταίους 18 μήνες μιλώντας με παίκτες για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, το PTPA διαπίστωσε ότι τα δύο θέματα που ήρθαν πιο συχνά ήταν τα ταξίδια και η υγειονομική περίθαλψη.

Η υπηρεσία MedNet, η οποία είναι προσβάσιμη σε όλους τους παίκτες, θα επιβλέπεται από τον εναρκτήριο ιατρικό διευθυντή της ένωσης, Ρόμπι Σίκα.

Μια ανοιχτή γραμμή θα είναι διαθέσιμη στους παίκτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επιτρέποντάς τους να παρουσιάζουν ιατρικές ανησυχίες, να αναζητούν απόψεις ή ανεξάρτητες δευτερεύουσες γνώμες εκτός από τις συμβουλές που λαμβάνουν από τους γιατρούς του Tour.

Εκτός από τη δυνατότητα απευθείας συνεργασίας με τον Σίκα, οι παίκτες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα SMART του, η οποία θα παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές υγείας.

Σε περίπτωση συγκεκριμένων τραυματισμών, ο Σίκα θα παραπέμψει τους παίκτες σε έναν γιατρό στο δίκτυό του.

«Πρόκειται να ασχοληθούμε με τον Νο.1 παίκτη, τον Νο. 10 και τον Νο. 200, ώστε να ίσοι στην πρόσβαση στην περίθαλψη», είπε ο Σίκα στο Reuters.

«Άνδρες και γυναίκες λαμβάνουν την ίδια φροντίδα. Είναι ο ίδιος ιατρικός διευθυντής και στις δύο πλευρές. Δεν το βλέπουμε αυτό στο WNBA, το NBA ή πολλά από τα άλλα αθλήματα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ