Επέστρεψε στο Νο.1 ο Ρότζερ Φέντερερ! (vids)

Επέστρεψε στο Νο.1 ο Ρότζερ Φέντερερ! (vids)

Ο Ελβετός τενίστας νίκησε με 2-1 σετ τον Νικ Κύργιο, πήρε το εισιτήριο τον τελικό της Στουτγάρδης και επέστρεψε στο Νο.1.

Η κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ανήκει και πάλι στον Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός τενίστας νίκησε με 2-1 σετ (6-7 [2], 6-2, 7-6 [5]) τον Νικ Κύργιο στα ημιτελικά του Mercedes Cup, πήρε το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης και επέστρεψε στο Νο. 1.

Ο Ελληνοαυστραλός έβαλε εμπόδια στον Ρότζερ, αλλά ο πολύπειρος τενίστας βρήκε τον τρόπο να πάρει την πολυπόθητη νίκη, μετά από 1 ώρα και 52 λεπτά παιχνιδιού. Ο Κύργιος πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 6-2, αλλά ο Φέντερερ απάντησε και με ένα εκπληκτικό δεύτερο σετ ισοφάρισε σε 1-1. Το τρίτο σετ ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν με επιτυχία τα σερβίς τους και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Ο Κύργιος εκμεταλλευόμενος το άγχος του Ελβετού, ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο Φέντερερ απάντησε με 3 σερί πόντους και έφερε τα πάνω κάτω (4-3). Στο πιο κρίσιμο σημείο μίλησε η εμπειρία του 36χρονου, ο οποίος πήρε το σετ με 7-6.

Αυτή ήταν η 15η διαδοχική νίκη του Ρότζερ Φέντερερ στο γρασίδι, με τον Ελβετό να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου την Κυριακή θα διεκδικήσει τον 98ο τίτλο στην καριέρα του, 18ο στο γρασίδι και 3o στη φετινή σεζόν. Αντίπαλός του θα είναι ο Μίλος Ράονιτς, ο οποίος κέρδισε με 2-0 σετ (6-4, 7-6 [3]) τον Λούκας Πουίγ. Ο Γάλλος, Νο. 17 στην παγκόσμια κατάταξη, θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον πρώτο γύρο του Garry Webber Open.

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση του Φέντερερ με τον Κύργιο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ