Με σερβίς από «άλλο πλανήτη», ο Κύργιος επικράτησε 2-1 του Έντμουντ

Με σερβίς από «άλλο πλανήτη», ο Κύργιος επικράτησε 2-1 του Έντμουντ

Με όπλο το εκπληκτικό του σερβίς, ο Νικ Κύργιος κέρδισε με 2-1 σετ (7-6, 6-7, 6-3) τον Αυστραλό Κάιλ Έντμουντ, συνεχίζοντας την προετοιμασία του για το Γκραν Σλαμ του Γουίμπλεντον.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Γκραν Σλαμ του Γουίμπλεντον, ο Νικ Κύργιος κέρδισε τον Αυστραλό Κάιλ Έντμουντ με 2-1 σετ  (7-6, 6-7, 6-3) για το Fever-Tree Championships που διεξάγεται στο Queen’s Club στο Λονδίνο.

Με 32(!) άσους ο Κύργιος επέβαλλε το ρυθμό του στα γκέιμ που σέρβιρε, χωρίς να δίνει κανένα δικαίωμα στον Έντμουντ να «σπάσει» το σερβίς του.

Το πρώτο σετ «ήρθε» πιο εύκολα από το τελικό 7-6, καθώς ο Αυστραλός δεν είχε κανένα τρόπο να απαντήσει στο σερβίς-ρουκέτες του Κύργιου.

Το παιχνίδι δεν φάνηκε να ξεφεύγει ποτέ από τον έλεγχο του Ελληνοαυστραλού τενίστα, παρά το 6-7 του δεύτερου σετ.

Το τρίτο και τελευταίο σετ ήταν μονόπλευρο, με τον Νικ να «δείχνει τα δόντια» του από το ξεκίνημα και να φτάνει εύκολα στο 6-3 που του έδωσε και το ματς.

Ο αγώνας κρίθηκε στο πολύ καλό σερβίς του Κύργιου, σύμφωνα με τις δηλώσεις και των δύο αθλητών, με τον Κύργιο να συμπληρώνει «Βρήκα τον ρυθμό μου από νωρίς και δεν ανησύχησα σε κανένα σημείο».

Με τη νίκη αυτή ο Κύργιος αναμένεται να ανέβει από το νούμερο 21 της παγκόσμιας κατάταξης.

Επόμενος αντίπαλος του στο Fever-Tree Championships θα είναι ο Ισπανός κάτοχος του τουρνουά Φελισιάνο Λόπεθ. Ο Κύργιος είχε αγωνιστεί μία εβδομάδα πριν με τον Λόπεθ και τον είχε κερδίσει.

Ο Κύργιος στο περσινό Γουίμπλεντον είχε αγωνιστεί τραυματίας, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί μόλις από τον πρώτο γύρο. Φέτος, υγιείς θέλει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται και οι τελευταίοι του αγώνες δείχνουν ότι μπορεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ