Το ταξίδι ξεκινάει για Τσιτσιπά και Σάκκαρη: Ο ανηφορικός δρόμος και το μεγάλο όνειρο (vids)

Το ταξίδι ξεκινάει για Τσιτσιπά και Σάκκαρη: Ο ανηφορικός δρόμος και το μεγάλο όνειρο (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη ρίχνονται στη μάχη του Ρολάν Γκαρός.

Δεύτερη μέρα του Ρολάν Γκαρός, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να κάνουν ντεμπούτο στη φετινή διοργάνωση.

Ο Έλληνας τενίστας, No. 9 στην παγκόσμια κατάταξη θα αντιμετωπίσει τον Μάρτον Φούκσοβιτς, Νο. 54 στον κόσμο. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα κοντραριστούν οι δύο τενίστες, με τον Τσιτσιπά να έχει κερδίσει τα δύο προηγούμενα.

Διαβάστε επίσης: Η «χρυσή» βίβλος της Euroleague: Τρίτος με επτά κατακτήσεις ο Παναθηναϊκός, πίσω μόνο από Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ

 Μάλιστα και τα δύο παιχνίδια ήταν σε χωμάτινη επιφάνεια. Το 2017 στη Γένοβα και το 2019 στη Βαρκελώνη

Το παιχνίδι του Στέφανου με τον Φούκσοβιτς έχει τοποθετηθεί από τους διοργανωτές ως δεύτερο στο «Suzzanne Lenglen» και θα ξεκινήσει μετά το τέλος του αγώνα του Κρίστοφερ Έουμπανκς με τον Γιάνικ Σίνερ, που έχει ώρα έναρξης τις 12:00. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αγώνας του Ελληνα τενίστα με τον Ούγγρο θα ξεκινήσει περίπου στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Εάν ο Τσιτσιπάς καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Φούκσοβιτς, στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης του Λάζλο Τζέρε με τον Ντάνιελ Αλτμάιερ. Στον τρίτο γύρο έχει ως πιθανό αντίπαλο τον Λορέντζο Σονέγκο, στον τέταρτο τον Αντρέι Ρούμπλεφ, στα προημιτελικά τον Κάρλος Αλκαράθ και στα ημιτελικά τον Γιάνικ Σίνερ. Τον Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να τον βρει μόνο στον τελικό της διοργάνωσης.

Το έργο του Στέφανου είναι αναμφίβολα πάρα πολύ δύσκολο στο φετινό Ρολάν Γκαρός, αφού έχει να αντιμετωπίσει τενίστες κορυφαίου επιπέδου, όπως οι Ρούμπλεφ, Αλκαράθ και Σίνερ, εάν θέλει να φτάσει μέχρι τον τελικό και να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Όμως, ο Τσιτσιπάς έχει ταξιδέψει στη γαλλική πρωτεύουσα έχοντας καλή ψυχολογία, αλλά και πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα σε Μονακό, Μαδρίτη και Ρώμη: Τρία κορυφαία χωμάτινα τουρνουά.

Με Γκράκεβα η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη, Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, από την άλλη πλευρά ξεκινάει την περιπέτειά της στο φετινό Ρολάν Γκαρός κόντρα στη Γαλλίδα, Βάρβαρα Γκράκεβα, No. 88 στον κόσμο. Αυτή είναι η τρίτη φορά που θα κοντραριστούν οι δύο τενίστριες, με την συμπατριώτισσά μας να έχει κερδίσει τα δύο προηγούμενα. Τον Φεβρουάριο του 2023 στο Λινζ με 2-0 σετ (6-4, 6-2) και πριν από λίγες εβδομάδες στη Ρώμη, επίσης με 2-0 σετ (6-2, 6-2).

Το παιχνίδι της Σάκκαρη με την Γκράκεβα τοποθετήθηκε ως τρίτο στο «Court Simonne-Mathieu» και θα ξεκινήσει αφού ολοκληρωθούν οι αναμετρήσεις Ρεμπέκα Μασάροβα – Μαρκέτα Βοντρούσοβα και Ματέο Αρνάλντι – Αρθουρ Φιλς. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 12:00 ώρα Ελλάδας και το ματς της Μαρίας Σάκκαρη θα αρχίσει κοντά στις 16:00.

Η συμπατριώτισσά μας είναι το φαβορί. Εάν επιβεβαιώσει τον τίτλο, στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μπερνάντα Πέρα – Νάο Χιμπίνο, ενώ στον τρίτο ο δρόμος της Μαρίας Σάκκαρη διασταυρώνεται με αυτόν της Λίντα Νόσκοβα. Στους «16» έχει ως πιθανούς αντιπάλους τις Ντάρια Κασάτκινα και Βικτόρια Αζαρένκα, στα προημιτελικά την Αρίνα Σαμπαλένκα και στα ημιτελικά την Ριμπάκινα.

Την Ίγκα Σβίατεκ μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο στον τελικό, καθώς η Πολωνή κληρώθηκε από την άλλη πλευρά του ταμπλό. Μια δύσκολη κλήρωση για την Ελληνίδα τενίστρια, η οποία όμως μετά την αλλαγή προπονητή και την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ντέιβιτ Γουίτ δείχνει εξαιρετικά στοιχεία και παίζει πολύ καλό τένις. Χωρίς άγχος και με πίστη στις δυνατότητές της.

Πηγή: IN.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ