Wimbledon : H κλήρωση των Τσιτσιπά, Σάκκαρη

Wimbledon : H κλήρωση των Τσιτσιπά, Σάκκαρη

Η κλήρωση του Wimbledon Championships με τον Στέφανο Τσιτσιπά να καταλαμβάνει θέση seeded στο ταμπλό και να έχει βατό αντίπαλο στον 1ο γύρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα παίξει με ανερχόμενη Αμερικανίδα.

Ορισμένες αποσύρσεις της τελευταίας στιγμής, έφεραν τον Στέφανο Τσιτσιπά στην 32η θέση του κυρίως ταμπλό στο Championships, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στους τενίστες που αποφεύγουν βαθμολογούμενους αντιπάλους, μέχρι τον 3ο γύρο.

Ο 19χρονος Έλληνας πρωταθλητής ο οποίος πέρυσι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο κυρίως ταμπλό του Wimbledon (αποκλείστηκε απ’τον Λάγιοβιτς), προερχόμενος από τα προκριματικά, θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον Γάλλο qualifier, Γκρεγκουάρ Μπαρερέ.

Ο 24χρονος από προάστιο του Παρισιού, βρίσκεται στο Νο193 της παγκόσμιας κατάταξης και πέτυχε τρεις νίκες στα προκριματικά για να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο κυρίως ταμπλό του Λονδρέζικου Grand Slam (έχει άλλες δύο συμμετοχές σε Major τουρνουά, στο Γαλλικό Όπεν 2016 και 2018).

Αναμφίβολα είναι μια ευνοϊκή κλήρωση για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος πέτυχε τρεις νίκες σε πέντε αγώνες, στα δύο τουρνουά προετοιμασίας που έπαιξε στο γρασίδι σε Χάλε και Χερτόγκενμπος.

Ο Στέφανος, είναι στο πάνω μέρος του ταμπλό μαζί με τον Φέντερερ. Εφόσον κερδίσει τον Γάλλο αντίπαλό του στην πρεμιέρα, στο 2ο γύρο θα περιμένει έναν εκ των Τζαζίρι-Ντόναλντσον πριν το μεγάλο τεστ με έναν εκ των Βαβρίνκα-Ντιμιτρόφ στη φάση των “32”.

Όσο για τη Μαρία Σάκκαρη, η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει την ανερχόμενη Σοφία Κένιν, που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στο Wimbledon (πέρυσι αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό γύρο). Η Αμερικανίδα είναι 19 χρονών και καταλαμβάνει το Νο79 της παγκόσμιας κατάταξης, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του πρόσφατου Mallorca Open στο χορτάρι, έχοντας πετύχει νίκη επί της Καρολίν Γκαρσία! Πρόκειται αναμφίβολα για μια επικίνδυνη αντίπαλο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Η Σάκκαρη, Νο36 στον κόσμο, θα παίξει για 3η συνεχή χρονιά στο κυρίως ταμπλό του Wimbledon. Το 2016 είχε αποκλειστεί στο 2ο γύρο απ’τη Βίνους Γουίλιαμς ενώ πέρυσι είχε φτάσει μέχρι τον 3ο γύρο, όπου ηττήθηκε απ’τη Γιοχάνα Κόντα.

Τέλος, πολύ δύσκολη κλήρωση είχε ο Μάρκος Παγδατής ο οποίος στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντόμινικ Τιμ.

Ο 33χρονος Κύπριος, No84 στον κόσμο, θα πραγματοποιήσει την 13η συμμετοχή του στο Wimbledon, με καλύτερη πορεία αυτή του 2006 όταν είχε ηττηθεί από τον Ράφαελ Ναδάλ στα ημιτελικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ