Golden Boy (vid)

Golden Boy (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κοιτάζει και στοχεύει ψηλά: Ως το πάνθεον των ιερών τεράτων του τένις. Και οι ειδικοί συμφωνούν πως... καλά κάνει!

Τα παιδιά τα ξέρουν όλα. Το έχει τραγουδήσει και ο Σαββόπουλος. Και ως παιδί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήξερε από… πάντα ότι είναι ξεχωριστός. Ηξερε ότι κάτι ιδιαίτερο φέρει. Και για αυτό δεν έκανε εκπτώσεις στα όνειρά του. «Ονειρό μου είναι να γίνω ο καλύτερος τενίστας, όλων των εποχών. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά είμαι πρόθυμος να κάνω ό,τι χρειάζεται για να το πραγματοποιήσω», είχε δηλώσει στα 17 του χρόνια. Υπερβολή; Υπέρμετρη ματαιοδοξία; Για ένα παιδί που μόλις έχει γίνει (τότε) κορυφαίος έφηβος τενίστας στον κόσμο, μάλλον όχι. Ισως αχαλιναγώγητος ενθουσιασμός; Μπορεί. Αλλά όταν οι ειδικοί του σπορ υποστηρίζουν ότι αυτό το ψηλόλιγνο παλικάρι από την Ελλάδα έχει τα προσόντα να αποτελεί σημαίνουσα παρουσία της ελίτ του σπορ για χρόνια, ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει;

Ο Τσιτσιπάς, με μητέρα Ρωσίδα (Γιούλια Σαλνίκοβα) πρώην πρωταθλήτρια Σοβιετικής Ενωσης στο τένις και πατέρα Ελληνα (Απόστολος Τσιτσιπάς) απόφοιτο της Γυμναστικής Ακαδημίας, με ειδικότητα στο τένις, δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον δρόμο της «τριχωτής» μπάλας. Και μιας και μιλάμε για… καταβολές και dna, κάτι πήρε και από τον παππού (Σεργκέι Σαλνίκοφ), πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή με τη Σοβιετική Ενωση, χρυσό Ολυμπιονίκη, παρασημοφορημένο με το μετάλλιο τιμής της πρώην ΕΣΣΔ. Διότι το παρελθόν και το περιβάλλον που μεγαλώνει κάποιος «δείχνουν» το μέλλον. Και στην περίπτωση του Ελληνα πρωταθλητή, που την Κυριακή (12/08) γίνεται 20 ετών, το μέλλον μόλις ξεκίνησε. Και προδιαγράφεται λαμπρό.

Αλλωστε, ο Τσιτσιπάς έχει κατακτήσει όλους τους στόχους που έχει θέσει έως τώρα. Τον Οκτώβριο του 2016 ήταν στο Νο205 του κόσμου και στόχος ήταν το τορ 100. Στις 23 Οκτωβρίου του 2017 ανέβηκε στο Νο95. Τον Απρίλιο του 2018, πριν τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Βαρκελώνης ήταν στο Νο63. Στις 30 Απριλίου σκαρφάλωσε στο Νο44 της ATP. Συνεχίζοντας την αναρρίχηση προς το όνειρό του. Την Πρωτομαγιά είχε δηλώσει στη «Marca» πως «τώρα θέλω να μπω στο Top 30 μέχρι το τέλος της χρονιάς». Το κατάφερε πριν βγει το καλοκαίρι, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ για Ελληνα τενίστα.

Τώρα πήραν σειρά οι αθλητές της 10άδας της Παγκόσμιας Κατάταξης, οι οποίοι άρχισαν σιγά σιγά να αντιλαμβάνονται ότι αυτό το ψιλόλιγνο Ελληνόπουλο, έχει αποφασίσει να μπει για τα καλά στα πόδια τους. Αυτή την εβδομάδα «καθάρισε» ήδη τον Ντομινίκ Τίμ (Νο8), πάτησε τον μεγάλο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο10) και σήμερα ισοπέδωσε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο3).

Δείτε βίντεο με τα «μαγικά» χτυπήματα του «Στεφ» στο παιχνίδι με τον Τζόκοβιτς: 

https://www.youtube.com/watch?v=Rjw5K8s7iwQ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ