Τζόκοβιτς : «Φέντερερ και Ναδάλ με έκαναν καλύτερο παίκτη»

Τζόκοβιτς : «Φέντερερ και Ναδάλ με έκαναν καλύτερο παίκτη»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε δηλώσεις του μετά τη νίκη απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του όπεν του Σινσινάτι ήταν κάτι παραπάνω από χαρούμενος και δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην αξία του Ελβετού αντιπάλου του, αλλά και στον Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νικώντας στον τελικό τον Ρότζερ Φέντερερ, δεν κατέκτησε απλώς το όπεν του Σινσινάτι… Με το τρόπαιο αυτό, που δεν είχε κατακτήσει ποτέ στην καριέρα του, έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που ολοκλήρωσε τον κύκλο του Career Golden Masters, κατακτώντας όλα τα τουρνουά της σειράς masters 1000 τουλάχιστον από μια φορά! Συνολικά έφτασε πλέον τους 31 τίτλους masters, με τον πολυνίκη αυτής της σειράς Ράφαελ Ναδάλ να έχει 33 και τον τρίτο αυτού του πίνακα Ρότζερ Φέντερερ να έχει 27 (οι μόνοι στην ιστορία που έχουν περάσει τους 20 masters τίτλους).

Στις δηλώσεις του η χαρά του Τζόκοβιτς ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην αξία του Ελβετού αντιπάλου του, αλλά και στον Ράφαελ Ναδάλ. «Ήταν χαρά μου που μοιράστηκα το κορτ μαζί με τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών. Και το εννοώ αυτό που λέω», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Με τον Φέντερερ, αλλά και τον Ναδάλ, όλα τα ματς που έχω δώσει ήταν σημαντικά και καθοριστικά στην καριέρα μου, γιατί με βοήθησαν να εξελιχθώ ως παίκτης. Αυτοί με έκαναν να παίζω καλύτερο τένις. Αυτοί με έκαναν να σκέφτομαι τι χρειάζομαι κάθε φορά, προκειμένου να γίνω ο καλύτερος τενίστας του κόσμου. Αισθανόμουν κάπως περίεργα, επειδή είχα να αντιμετωπίσω τον Ρότζερ περίπου δύο χρόνια. Θυμήθηκα πως η τελευταία φορά ήταν στην Αυστραλία το 2016. Είναι μεγάλο το διάστημα».

Νωρίτερα, για τον τελικό του Σινσινάτι, ο Σέρβος τενίστας είχε πει: «Για μένα είναι μια ξεχωριστή στιγμή, γιατί πρώτη φορά στέκομαι εδώ με αυτό το τρόπαιο στα χέρια. Εδώ έχω χάσει πέντε τελικούς, περισσότερους από αυτόν τον σπουδαίο αθλητή, τον Ρότζερ Φέντερερ». Και κατέληξε αστειευόμενος: «Ρότζερ σε ευχαριστώ που με άφησες να νικήσω μια φορά εδώ μέσα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ