Ντελ Πότρο: «Είναι δύσκολο να ξαναρχίσω από την αρχή»

Ντελ Πότρο: «Είναι δύσκολο να ξαναρχίσω από την αρχή»

Ο Αργεντινός θα αναγκαστεί να λείψει από το Masters στο Λονδίνο, στο οποίο θα επέστρεφε μετά από πέντε χρόνια, ακολουθώντας για τουλάχιστον 6-7 εβδομάδες μία περίοδο νέας αποκατάστασης.

Ο «γίγαντας με τους πήλινους καρπούς» αυτή τη φορά έχει πρόβλημα με το γόνατο. Στη Σανγκάη ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, Νο 4 στον κόσμο, αναγκάστηκε να αποχωρήσει στον αγώνα με τον Μπόρνα Τσόριτς, εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού, καθώς υπέστη κάταγμα της δεξιάς επιγονατίδας.

Το κυριότερο όμως είναι πως παραμένει αβέβαιη η επιστροφή του στα κορτ, μιας και η οριστική του αποχώρηση δεν έχει αποκλειστεί!

Γίνεται λόγος για μια συντηρητική θεραπεία, προκειμένου να αποφύγει την επέμβαση, αλλά ο ίδιος δεν δείχνει αισιόδοξος. «Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, αισθάνομαι πολύ λυπημένος. Είναι ένα χτύπημα που με αφήνει χωρίς δύναμη», τόνισε χαρακτηριστικά. Ένας ακόμα βαρύ τραυματισμός την καριέρα του.

Μόλις στα 22 του χρόνια, το Μάιο του 2010, αναγκάστηκε σε μια πρώτη επέμβαση στον δεξιό καρπό του, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του US Open, όπου νίκησε στον τελικό τον Φέντερερ και στον ημιτελικό τον Ναδάλ. Στη συνέχεια, μετά την πρώτη επιστροφή, το Ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο και η επιστροφή μεταξύ των πέντε κορυφαίων, έφτασε το δεύτερο πλήγμα. Αλλες τρεις επεμβάσεις, αυτήν την φορά με τον αριστερό καρπό του, από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι τον Ιούνιο του 2015. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη για τον Ντελ Πότρο, που είχε πέσει σε κατάθλιψη. Και μόνο το πείσμα του χειρουργού του, τον έκανε να επιστρέψει για να παίξει το 2016. Εφτασε η κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου Davis στην ιστορία της Αργεντινής, ένα νέο Ολυμπιακό βάθρο, το πρώτο Masters 1000 στο Indian Wells, κερδίζοντας και πάλι τον Ρότζερ Φέντερερ.

Το 2018, στα μέσα Αυγούστου, έφτασε την πιο ψηλή θέση της κατάταξης στην καριέρα του (στο νούμερο 3) και στον δεύτερο τελικό Grand Slam στην καριέρα του στη Νέα Υόρκη, όπου έχασε από τον Τζόκοβιτς.

«Για μένα τώρα είναι πολύ δύσκολο να σκεφτώ ένα νέο στάδιο αποθεραπείας και ειδικής προπόνησης, δεν περίμενα να πρέπει να ξεκινήσω πάλι από την αρχή», είπε ο 30χρονος πλέον Ντελ Πότρο, ο οποίος εξακολουθεί να παίζει υποβάλλεται σχεδόν καθημερινά σε μια ρουτίνα των ασκήσεων για σαράντα λεπτά στον αριστερό του καρπό.

Ο στόχος θα μπορούσε να είναι η επιστροφή στο Australian Open τον Ιανουάριο ή στο Indian Wells τον Φεβρουάριο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ