Ντόκιτς : «Πέρασα κατάθλιψη εξαιτίας του πατέρα μου, ήθελα να αυτοκτονήσω»

Ντόκιτς : «Πέρασα κατάθλιψη εξαιτίας του πατέρα μου, ήθελα να αυτοκτονήσω»

Η Γέλενα Ντόκιτς έφτασε ως το #4 της παγκόσμιας κατάταξης (Αύγουστος 2002) και από την επαγγελματική της καριέρα της ξεχωρίζει η συμμετοχή της στην ημιτελική φάση του μονού στο Γουίμπλεντον (2000).

Η Γέλενα Ντόκιτς μίλησε δημόσια για την κατάθλιψη που βίωσε εξαιτίας του πατέρα της αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εκείνος «έκανε τη ζωή της Κόλαση».

Η γεννημένη στην πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία, Γέλενα Ντόκιτς, εγκατέλειψε τη χώρα σε ηλικία 11 χρόνων και πήγε στην Αυστραλία μαζί με την οικογένειά της. Η προσαρμογή, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο ESPN, ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω του πατέρα της που ξεσπούσε σε αυτήν.

Ειδικότερα, η 34χρονη είπε: «Ήταν πολύ δύσκολο, έπρεπε να μάθω Αγγλικά και ήταν πιο δύσκολο και για τον πατέρα μου, που έβγαζε όλη την πίεσή του πάνω μου. Σε κάποιο σημείο, λίγα παιδιά μου είχαν πει να γυρίσω από εκεί που ήρθα. Επίσης, σε κάποιους γονείς δεν άρεσε καθόλου που η Ομοσπονδία της χώρας μού έδινε υποτροφίες. Κάποια πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, δέχτηκα όμως την Αυστραλία και θα ήταν πολύ πιο εύκολα για μένα αν ο πατέρας μου με έκανε να νιώσω πιο άνετα».

Σχετικά με τον πατέρα της, η Ντόκιτς που μαζί μ’ εκείνον επέστρεψε στη Σερβία το 2001, είπε: «Πίστευα ότι το κίνητρό του ήταν τα χρήματα, όμως όταν κέρδιζα πολλά λεφτά, δεν άλλαξε κάτι. Με έκανε να νιώθω άχρηστη, σαν να ήμουν ένα τίποτα. Αντιμετώπισα την κατάθλιψη για πολύ καιρό και ένιωσα πως τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν δεν ήμουν σε αυτόν τον κόσμο. Ένιωθα πως ήμουν ένα πρόβλημα για όλους, έτσι με έκανε να νιώθω. Πίστευα πως θα ήταν καλύτερα αν δεν ήμουν άλλο εδώ. Έπρεπε να κάνω θεραπεία και πήρε πολλά χρόνια. Ήταν μια διαδικασία που χρειάστηκε περισσότερα από 10 χρόνια για να ξεπεραστεί».

Η ίδια επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα υποστήριξης τέτοιων περιστατικών: «Πρέπει να υπάρχει κάποιο σύστημα υποστήριξης. Σίγουρα ελπίζω πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα σήμερα από τη δική μου εποχή. Μπορώ να καταλάβω πως είναι δύσκολο για κάποιον να παρέμβει στην ιδιωτική ζωή άλλων ανθρώπων, αλλά προσωπικά έλαβα την περισσότερη υποστήριξη όταν έφυγα από το σπίτι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ