Αυστραλιανό Όπεν: Εύκολα ο Φέντερερ, αποκλείστηκε ο Μάρεϊ

Αυστραλιανό Όπεν: Εύκολα ο Φέντερερ, αποκλείστηκε ο Μάρεϊ

Ο Ρότζερ Φέντερερ νίκησε με 3-0 για τον πρώτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, ενώ ο Άντι Μάρεϊ ηττήθηκε με 3-2 σετ και αποχαιρέτησε το τουρνουά και πιθανότατα και τα κορτ, καταχειροκροτούμενος από το κοινό.

Σε περίπατο εξελίχθηκε για τον Ρότζερ Φέντερερ η πρεμιέρα του Αυστραλιανού όπεν. Ο 37χρονος Ελβετός, νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε εύκολα με 6-4, 6-4, 6-4 τον 32χρονο Ουζμπέκο, Ντένις Ιστόμιν, νο 101 στον κόσμο.

Ο Φέντερερ, ο οποίος έχει κατακτήσει τον τίτλο τις δύο τελευταίες χρονιές και έξι φορές συνολικά στην καριέρα του, θα αντιμετωπίσει στον Β΄ γύρο τον 28χρονο Βρετανό, Ντάνιελ Έβανς, νο 189 στον κόσμο, ο οποίος επικράτησε με 7-5, 6-1, 7-6(8) του Ιάπωνα Τατσούμα Ίτο (νο 150).

Αποκλεισμός και πιθανό τέλος για Μάρεϊ

Είναι πολύ πιθανό ο Άντι Μάρεϊ να έδωσε σήμερα τον τελευταίο αγώνα της πλούσιας καριέρας του και ήταν συγκλονιστικός. Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης και κάτοχος τριών τίτλων γκραν σλαμ, αντιμετώπισε στην πρεμιέρα τον 30χρονο Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, νο 24 στην παγκόσμια κατάταξη. Έχασε τα πρώτα δύο σετ με 4-6, 4-6, στην συνέχεια το πάλεψε και ισοφάρισε στο τάι μπρέικ 7-6(5), 7-6(4), όμως στο πέμπτο και τελευταίο σετ εμφανίστηκε πλέον εξαντλημένος από την προσπάθεια και το έχασε με 6-2, καταχειροκροτούμενος από τους φιλάθλους.

Ο 31χρονος Μάρεϊ, νο 229 πλέον στον κόσμο, ανακοίνωσε προ ημερών πως μέσα στο 2019 θα αποχωρήσει από τα κορτ, αφού, παρά τις απανωτές επεμβάσεις, δεν μπορεί να ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο ισχίο και που του στερεί την δυνατότητα να επανέλθει στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο. Έτσι, έχει αφήσει άνοιχτό το ενδεχόμενο η τελευταία εμφάνισή του να είναι αυτή στην Μελβούρνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ