Δανιηλίδου: «Ο Τσιτσιπάς θα κοιτάξει στα μάτια τον Φέντερερ»

Δανιηλίδου: «Ο Τσιτσιπάς θα κοιτάξει στα μάτια τον Φέντερερ»

Η Ελληνίδα τενίστρια μίλησε για τη μεγάλη μάχη του Στέφανου με τον Ρότζερ Φέντερερ και επισήμανε ότι ο Τσιτσιπάς θα πρέπει να είναι αποτελεσματικός και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν.

Τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του έχει μπροστά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Ελληνα τενίστα το πρωί της Κυριακής να αντιμετωπίζει τον Ρότζερ Φέντερερ, για τους «16» του Αυστραλιανού Οπεν.

Ο 20χρονος θα τα δώσει όλα για να πετύχει μια ιστορική νίκη απέναντι στον «μαέστρο», από τον οποίο είχε ηττηθεί με 2-0 σετ πριν από λίγες εβδομάδες στο Hopman Cup. Η Λένα Δανιηλίδου, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο ελληνικό τένις, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για τη μεγάλη μάχη του Στέφανου με τον Ρότζερ Φέντερερ.

Η Ελληνίδα τενίστρια τόνισε ότι ο συμπατριώτης μας έχει την ποιότητα και την ικανότητα να κοιτάξει στα μάτια τον σπουδαίο Ελβετό και επισήμανε ότι ο Τσιτσιπάς θα πρέπει να είναι αποτελεσματικός και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν.

«Είχα δύσκολες κληρώσεις κι εγώ. Εκεί πρέπει να ρισκάρεις λίγο παραπάνω, να μπεις για να τα δώσεις όλα. Χρειάζεται και λίγο τύχη, να παίξεις αποφασιστικά. Σίγουρα ο Φέντερερ έχει αβαντάζ, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Ο Στέφανος είναι σε πολύ καλή κατάσταση και απλά νομίζω ότι πρέπει να ρισκάρει λίγο περισσότερο. Ο Φέντερερ είναι πιο έμπειρος, αλλά ο Στέφανος είναι τόσο συγκεντρωμένος που παίζει άνετα, το ευχαριστιέται και αν ρισκάρει, ίσως είναι πιο αποτελεσματικός. Γιατί μην ξεχνάμε ότι απέναντι σε τέτοιους παίκτες δεν θα δοθούν πάνω από 2-3 ευκαιρίες».

Για το πώς αντιδράει ένας τενίστας όταν αγωνίζεται απέναντι σε θρυλικές μορφές όπως ο Φέντερερ: «Εξαρτάται από τον χαρακτήρα του καθενός. Εγώ που είμαι λίγο πιο μαζεμένη, κοιτούσα λίγο προς τα κάτω. Ο Στέφανος θα τον κοιτάξει σίγουρα στα μάτια. Είναι μεγάλη πρόκληση και μακάρι να κερδίσει».

Για τις επιτυχίες του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη: «Πιστεύω ότι είναι μόνο η αρχή. Είναι καταπληκτικά παιδιά, έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους. Είναι σε τέλεια ηλικία και οι δυο και θα δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα. Ήταν θέμα χρόνου μετά την Ολυμπιάδα του 2004 να έχουμε επιτυχίες στο τένις. Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε ως χώρα από τις άλλες. Μακάρι να είναι υγιείς και οι δυο και να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά από τώρα. Η Μαρία είναι μια μαχήτρια. Τα δίνει όλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Στέφανος είναι κάτι αντίθετο. Είναι πολύ ανταγωνιστική, πολύ fit. Ο Στέφανος είναι πιο χαρισματικός με τον τρόπο που παίζει. Πρέπει να δείξει λίγο περισσότερη συγκέντρωση στο fitness, γιατί θα τον βοηθήσει να είναι πολύ πιο σταθερός και να μένει μακριά από τραυματισμούς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ