Απόλυτος θριαμβευτής, ο Τζόκοβιτς, εξαφάνισε τον Ναδάλ (vids)

Απόλυτος θριαμβευτής, ο Τζόκοβιτς, εξαφάνισε τον Ναδάλ (vids)

Η μεγάλη αναμέτρηση που όλοι περίμεναν, αποδείχθηκε τελικά ντέρμπι μόνο στα… χαρτιά. Εκτός κλίματος ο Ναδάλ, έχασε από έναν τρομακτικό Τζόκοβιτς με 3-0 σετ, με τον Σέρβο να κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο του αυστραλιανού Grand Slam.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετέτρεψε την γιγαντομαχία της Rod Laver Arena, σε παράσταση για έναν ρόλο και κατέκτησε το 15ο Grand Slam καριέρας του και 7ο τίτλο στη Μελβούρνη, επικρατώντας στον τελικό του αυστραλιανού Open με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-3).

Το ματς δεν μπορεί να κριθεί αγωνιστικά μιας και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ισοπέδωσε τον Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός που έφτασε μέχρι τον τελικό ισοπεδώνοντας κάθε αντίπαλο και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ, έμοιαζε… άδειος στον τελικό. Χωρίς εμπνεύσεις και φανερά ανέτοιμος ψυχολογικά και σε επίπεδο συγκέντρωσης, ο 32χρονος θρύλος αναγκαζόταν σε όλη τα διάρκεια της αναμέτρησης να ακολουθεί το παιχνίδι του Νόλε, αντί να κάνει το δικό του.

Ο Τζόκοβιτς έσπασε με το καλημέρα το σερβίς του Ναδάλ και πήρε το πρώτο σετ με 6-3 σε μόλις 37’. Όσοι περίμεναν την αντίδραση του μεγάλου Ισπανού σε κάποια φάση της αναμέτρησης έμειναν με την ελπίδα καθώς ο Σέρβος έκανε το 2-0 (6-2) σε 40’ και το τελικό 3-0 (6-3) σε 49’.

Παράσταση για έναν ρόλο λοιπόν στην Rod Laver Arena που διήρκεσε μόλις 2 ώρες και 6 λεπτά. Ο Ναδάλ που επιβεβαιώνει απόλυτα το ρητό που λέει ότι «η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή», αναγνώρισε απόλυτα την ανωτερότητα του Τζόκοβιτς και έδωσε συγχαρητήρια στον μεγάλο του αντίπαλο, μιας και δεν ήταν ο εαυτός του στον τελικό αυτό.

Ο 31χρονος Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επέστρεψε για τα καλά στην ελίτ μετά τα προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, είναι και θα παραμείνει στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης  κατακτώντας το εν λόγω τουρνουά για έβδομη φορά και για πρώτη μετά το 2016 και πλέον βρίσκεται στην 3η θέση όλων των εποχών σε κατακτήσει Grand Slam προσπερνώντας τον Πιτ Σάμπρας (14) και κυνηγώντας πλέον τους Ράφα Ναδάλ (17) και Ρότζερ Φέντερερ (20).

Πλέον ο Νόλε, στα τέλη Μαΐου θα επιχειρήσει να επαναλάβει τον άθλο του 2016. Να κάνει το καρέ σε Grand Slam μέσα σε μία χρονιά, αφού έχει ήδη κατακτήσει τα αντίστοιχα του Wimbledon, του US Open και του Australian Open, με μόνο το Roland Garos να απομένει.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1089481633110114304

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ