Ντουμπάι: Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε στους «16» ο Τσιτσιπάς (vid)

Ντουμπάι: Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε στους «16» ο Τσιτσιπάς (vid)

Ο Ελληνας τενίστας μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στον μαχητικό Μάθιου Εμπντεν, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ και μαζί την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο στο τουρνουά του Ντουμπάι.

Με «σπασμένα» τα φρένα συνεχίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας δύο μέρες μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Μασσαλία, κέρδισε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-3) τον Μάθιου Εμπντεν και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά, που διεξάγεται στο Ντουμπάι. Ο 20χρονος μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στον επικίνδυνο Αυστραλό, αλλά στο τρίτο σετ έδειξε την κλάση του και πήρε την πολυπόθητη νίκη – πρόκριση.

Στους «16» ο «Τσιτσιφάστ» θα αντιμετωπίσει τον Ιγκόρ Γερασίμοφ, ο οποίος νωρίτερα έκανε τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε τον Ρόμπιν Χάασε. Συγκεκριμένα, ο Λευκορώσος, που ξεκίνησε την πορεία του από τα προκριματικά, κέρδισε με 2-0 σετ τον έμπειρο Ολλανδό. Μάλιστα και τα δύο σετ κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, με το Νο. 155 της παγκόσμιας κατάταξης να δείχνει χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και να πετυχαίνει μια πολύ σπουδαία νίκη.

Στο αποψινό παιχνίδι ο Στέφανος ξεκίνησε εντυπωσιακά, παρά την κούραση από το ταξίδι και τις μάχες που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μασσαλία. Ο Τσιτσιπάς πήρε τους 20 από τους 21 πόντους στα πρώτα 5 γκέιμ που σέρβιρε και με ένα μπρέικ έκανε το 6-4. Στο δεύτερο η απόδοση του Ελληνα τενίστα έπεσε, όπως επίσης και το ποσοστό του στο σερβίς.

Ο Αυστραλός εκμεταλλεύτηκε τα εύκολα λάθη του Στέφανου και με μπρέικ στο 6ο γκέιμ έκανε το 6-3 και το 1-1 στα σετ. Στο τρίτο ο «Τσιτσιφάστ» επέστρεψε δριμύτερος, πίεσε και κατάφερε να κάνει το μπρέικ που έψαχνε, παίρνοντας το σετ με 6-3 και μαζί τη νίκη – πρόκριση στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, μετά από 1 ώρα και 44 λεπτά αγώνα. Επόμενος αντίπαλος για τον Στέφανο θα είναι όπως προαναφέραμε ο Ιγκόρ Γερασίμοφ. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, περίπου στις 16:00.

Δείτε το βίντεο με το match point του Τσιτσιπά:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ