«Μυθικός» Τσιτσιπάς, κατέκτησε και το Εστορίλ! (vid)

«Μυθικός» Τσιτσιπάς, κατέκτησε και το Εστορίλ! (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μία σπουδαία εμφάνιση νίκησε με 2-0 σετ τον Πάμπλο Κουέβας στον τελικό του τουρνουά στο Εστορίλ και κατέκτησε τον τρίτο ATP τίτλο στην καριέρα του.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μια μαγική εμφάνιση διέλυσε τον Πάμπλο Κουέβας στον τελικό του 250αρι τουρνουά που διεξήχθη στο Εστορίλ της Πορτογαλίας με 6-3, 7-6 [4] και κατέκτησε τον 3ο ATP τίτλο στην καριέρα του.

Ο 20χρονος τενίστας έκανε σμπαράλια τον αντίπαλό του και χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα έφτασε με άνεση στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Μια σπουδαία εμφάνιση αντάξια της μεγάλης κλάσης του «Τσιτσιφάστ», ο οποίος ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την εξαιρετική εβδομάδα που πραγματοποίησε στην Πορτογαλία.

Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε επικρατήσει ακόμα πιο εύκολα, όταν βρέθηκε μπροστά στο δεύτερο σετ με 4-2. Σε εκείνο το σημείο χαλάρωσε, ο Κουέβας το εκμεταλλεύτηκε, έκανε το μπρέικ και επέστρεψε στη διεκδίκηση του σετ, οδηγώντας το στη ρώσικη ρουλέτα. Εκει ο Στέφανος κυριάρχησε απόλυτα, προηγήθηκε με 6-1 και τελικά το κατέκτησε με 7-4.

Αυτός είναι ο τρίτος ATP τίτλος για τον Ελληνα τενίστα, ο οποίος πέρσι πήρε το τουρνουά στην Στοκχόλμη και φέτος το αντίστοιχο που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία. Πλέον, έβαλε στη συλλογή του και το τρόπαιο του Εστορίλ, το οποίο θα του αποφέρει 250 πόντους στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και 90.390 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Μία ακόμα σπουδαία επιτυχία για τον «Τσιτσιφάστ», ο οποίος ακολούθησε τον δρόμο που χάραξε χθες  η Μαρία Σάκκαρη με τον τίτλο στο Ραμπάτ. Οι δύο συμπατριώτες μας έκαναν το νταμπλ και γέμισαν με χαρά και περηφάνια όλους τους Ελληνες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος έγινε ο τρίτος τενίστας που κατακτά δεύτερο τίτλο στη φετινή σεζόν, μετά τους Ρότζερ Φέντερερ και Ντόμινικ Τιμ. Πλέον, στρέφει το βλέμμα του στα χωμάτινα Masters που ακολουθεί σε Μαδρίτη και Ρώμη, με στόχο να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται ενόψει του Ρολάν Γκαρός, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

Στο σημερινό παιχνίδι με τον Κουέβας ο Τσιτσιπάς ήταν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη και φρόντισε να το επιβεβαιώσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Ο Στέφανος κράτησε με ευκολία το σερβίς του, δεν απειλήθηκε από τον Ουρουγουανό και με μπρέικ στο 4ο γκέιμ έκανε το 6-3 και το 1-0 στα σετ.

Με την ψυχολογία στα ύψη ο 20χρονος μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ και έκανε μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ, παίρνοντας από νωρίς κεφάλι στο σκορ. Ο Ελληνας τενίστας προηγήθηκε με 4-2 και όλα έδειχναν ότι θα «καθαρίσει» εύκολα την… μπουγάδα. Σε εκείνο το σημείο ωστόσο, χαλάρωσε και ο Κουέβας το εκμεταλλεύτηκε. Ο Ουρουγουανός με τρία σερί γκέιμ έκανε το 5-4 και μετέφερε το άγχος στον Στέφανο. Στο επόμενο γκέιμ ο Λατινοαμερικάνος μάλιστα είχε και σετ πόιντ, αλλά ο Τσιτσιπάς το έσωσε. Ετσι, το σετ οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα του τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανος κυριάρχησε. Με συνεχόμενους πόντους προηγήθηκε με 6-1, όμως, και πάλι χαλάρωσε. Ο Κουέβας πήρε τα… δώρα του 20χρονου και μείωσε σε 6-4, αλλά το νερό είχε μπει ήδη στο αυλάκι. Ο «Στεφ» σέρβιρε σωστά και με 7-4 έφτασε στη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου.

Δείτε το championship point του Τσιτσιπά:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ